100 άνθρωποι αγνοούνται μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες

Δύσκολες ώρες για τους οικείους 99 ανθρώπων που διέμεναν στην πολυκατοικία, όταν από ακόμη αδιευκρίνιστα αίτια κατέρρευσε μερικώς σκοτώνοντας, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα δώδεκα στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε χθες αλλά οι αμερικανικές αρχές δεν είχαν καμιά πληροφορία για την τύχη των αγνοουμένων με αποτέλεσμα να εγείρονται φόβοι πως ο απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ βαρύς.

Άλλωστε, παραμένει άγνωστο πόσοι ακριβώς από τους ενοίκους των διαμερισμάτων του δωδεκαώροφου κτιρίου ήταν σε αυτό την ώρα της καταστροφής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική του Μαϊάμι-Ντέιντ, έχουν διασωθεί 53 άνθρωποι.

Σύμφωνα με επικεφαλής των αρχών της κομητείας, «102 άνθρωποι εντοπίστηκαν (…) και είναι ασφαλείς», αλλά «δεν έχουμε ακόμη κανένα νέο για τουλάχιστον 99» ανθρώπους.

Αυτό που έγινε στην πολυκατοικία «είναι αδιανόητο», είπε η ίδια μιλώντας για «φρικτό εφιάλτη». «Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εντοπίσουμε και να σώσουμε όσους έχουν παγιδευτεί στα ερείπια» τόνισε.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του κτιρίου, που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα και είχε οικοδομηθεί το 1981, βρίσκονταν τα 55 από τα 136 διαμερίσματά του.

Amy Beth Bennett /South Florida Sun-Sentinel via AP

Περισσότεροι από 80 πυροσβέστες και μονάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά παραμένουν στον τόπο της καταστροφής. Χθες το γύρο του διαδικτύου έκανε βίντεο με τη διάσωση αγοριού.

Σε μια από τις πρώτες διασώσεις εντοπίστηκε μια μητέρα με το παιδί της. Άλλοι τρομοκρατημένοι κάτοικοι στο τμήμα που δεν κατέρρευσε είχαν εμποδιστεί γιατί δεν είχαν τρόπο να φύγουν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να συνδράμουν αν τους ζητηθεί στις επιχειρήσεις ή στη διακομιδή διασωθέντων σε νοσοκομεία.

Ξένοι υπήκοοι

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Φλόριντας, Μάρκο Ρούμπιο, περίπου το 1/3 των αγνοουμένων είναι αλλοδαποί. «Είμαστε σε επαφή με τα προξενεία διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής για να βοηθήσουμε τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων που θα χρειαστεί να έρθουν στις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν βίζες» είπε.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι εννιά υπήκοοι Αργεντινής, τρεις υπήκοοι Ουρουγουάης και τρεις υπήκοοι Παραγουάης. Συγγενικά πρόσωπα της πρώτης κυρίας της Παραγουάης, της Σιλβάνας Λόπες Μορέιρα, είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που ζούσαν στο τμήμα του κτιρίου που κατέρρευσε, επιβεβαίωσε ο παραγουανός ΥΠΕΞ, ο Εουκλίδες Ασεβέδο. Πρόκειται για την αδελφή της, τον σύζυγο της αδελφής της και τα τρία τους παιδιά, διευκρίνισε.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με επίτροπο της κομητείας της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί