Παπαδημούλης: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου μετά την κατακραυγή

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ υπερψήφισαν εν τέλει την έκθεση που υπερασπίζεται την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η έκθεση εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με 378 ψήφους υπέρ, 255 κατά και 42 αποχές. Παράλληλα, σημείωσε ότι η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών εγκρίθηκε κυρίως με τη στήριξη των ευρωβουλευτών της Αριστεράς, Σοσιαλιστών, Πρασίνων & Φιλελευθέρων. «Μετά τη δημόσια κατακραυγή, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ αναγκάστηκαν να την υπερψηφίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Μεγάλη νίκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, μαζί με την Ακροδεξιά και τους υπερσυντηρητικούς, αφού απέτυχαν να καταρρίψουν ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την έκθεση που υπερασπίζεται την άμβλωση ως ανθρώπινο δικαίωμα, την υπερψήφισαν! Η έκθεση μόλις εγκρίθηκε από την Ολομέλεια. 378 υπέρ – 255 κατά και 42 αποχές. Η έκθεση της Επιτροπής Γυναικών εγκρίθηκε κυρίως με τη στήριξη των ΕΒ της Αριστεράς, Σοσιαλιστών, Πρασίνων & Φιλελευθέρων. Τα κατά προέρχονται από το ΕΛΚ, το υπερσυντηρητικό ECR και την ακροδεξιά. Μετά τη δημόσια κατακραυγή, οι ΕΒ της ΝΔ αναγκάστηκαν να την υπερψηφίσουν.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί