Στην Κάρολαϊν ρίχνει τις ευθύνες ο συζυγοκτόνος – Ζήτησε να μην προφυλακιστεί

Κρατείται στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκονται υπόδικοι όπως ο Μένιος Φουρθιώτης αλλά και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος

Την πρώτη του νύχτα στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, στην οποία μεταξύ άλλων βρίσκονται υπόδικοι όπως ο Μένιος Φουρθιώτης αλλά και ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος πέρασε ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να προφυλακιστεί.

Δείτε ακόμη: Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του γυναικοκτόνου – Κρίθηκε προφυλακιστέος

Ο 33χρονος καθ’ ομολογία δράστης δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογίας του χθες Τρίτη από ανακριτή και εισαγγελέα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφόνησε την σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν ήταν πειστικές. Ο ίδιος ωστόσο, αφού επέρριψε ευθύνες στην 20χρονη κατηγορώντας την πως το τελευταίο διάστημα είχε μια επιθετική συμπεριφορά, στη συνέχεια ζήτησε να μην προφυλακιστεί.

Επιμένει πως δεν ήταν προσχεδιασμένο

Ο ίδιος φέρεται να επέμεινε στα όσα είχε πει στην προανακριτική του απολογία για το έγκλημα ότι δηλαδή, το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο. Απέφυγε αναφερθεί αναλυτικά στις τελευταίες δραματικές στιγμές, ωστόσο φέρεται να υποστήριξε πως ξύπνησε την Κάρολαϊν το μοιραίο βράδυ, είχαν μία φορτισμένη στιχομυθία και εκείνος όπως την είχε στην… αγκαλιά «έγειρε» στο σώμα της χωρίς να αντιληφθεί πώς επήλθε το μοιραίο. Υποστήριξε ότι όλα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά, χωρίς να μπορεί να απαντήσει πώς τελικά η 20χρονη έφυγε από τη ζωή.

Η συνέχεια ήταν να αποφασίσει να σκηνοθετήσει τη ληστεία, σκοτώνοντας το σκυλάκι, αναστατώνοντας το σπίτι, ξηλώνοντας την κάμερα και κρύβοντας τα κοσμήματα τους.

«Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω τη ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος ή φυγόδικος, έχω μόνιμο και σταθερό εισόδημα και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση ούτε αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο απολογητικό υπόμνημα του 33χρονου.

Ευθύνες στην Κάρολαϊν

Αν και ο ίδιος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του και σύμφωνα με το δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαιωαννίδη, ο εντολέας του κατέληξε στην απολογία του λέγοντας πως «μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει» ζητώντας την τιμωρία του έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως μετά, τον χαμό του πρώτου τους παιδιού, η συμπεριφορά της Κάρολαϊν άλλαξε και «άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις».

Συγκεκριμένα, στο υπόμνημα ο 33χρονος υποστήριξε πως μετά την αποβολή του πρώτου τους παιδιού η 20χρονη έγινε επιθετική. «Όπως προανέφερα καταλυτικό γεγονός στην αλλαγή της συμπεριφοράς της Caroline υπήρξε η απώλεια της πρώτης μας εγκυμοσύνης. Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου.»

«Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις. Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου», αναφέρεται στο απολογητικό υπόμνημα.

Ζήτησε να μην προφυλακιστεί

Μάλιστα ο 33χρονος ζήτησε ακόμα και να μην προφυλακιστεί καθώς όπως είπε «απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου για τα αδικήματα που κατηγορούμαι, που είναι η πρώτη και η ουσιωδέστερη από τις προϋποθέσεις του νόμου που πρέπει να συντρέχει για να είναι δυνατόν να επιβληθεί η προσωρινή κράτησή μου.». Ωστόσο τα όσα ακούστηκαν για το συνέβη εκείνη τη βραδιά δεν ήταν αρκετά πειστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο υπόμνημά του ο κατηγορούμενος δεν έκανε καμία αναφορά στο κακούργημα της θανάτωσης του σκύλου, ούτε και στο θέατρο που έπαιζε, προβάλλοντας το σενάριο του ότι αδίστακτοι ληστές μπήκαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και δολοφόνησαν την Κάρολαϊν.

Τα αιτήματα του συζυγοκτόνου

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος υπέβαλε επίσης στον ανακριτή δύο αιτήματα: τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα SIΜ, αλλά και την κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δοθεί η πλήρης εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση.

Μετά την απολογία του ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων. Στη συνέχεια ακολούθησε διάσκεψη μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00, όπου αποφασίστηκε η προφυλάκιση του συζυγοκτόνου πιλότου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί