Στη βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαρροή του ημερολογίου της Καρολάιν

Στη Βουλή φέρνει η αξιωματική αντιπολίτευση τη διαρροή προσωπικών πληροφοριών από τη δικογραφία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς 31 βουλευτές -με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αυλωνίτη- κατέθεσαν Ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης και ζητούν τη «διασφάλιση του απορρήτου κατά την ποινική διαδικασία».

«Προκαλεί αποτροπιασμό σε κάποιον, που θέλει να σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του, να βλέπει και να διαβάζει από δημοσιογράφους της “μαύρης” δημοσιογραφίας ολόκληρα αποσπάσματα από την ποινική δικογραφία και κυρίως τις λεπτομέρειες της ζωής του ζευγαριού των Γλυκών Νερών, που δεν έχουν σχέση με την οφειλόμενη ενημέρωση που πρέπει να παρέχουν» σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι χρησιμοποιούνται στοιχεία της «κατά τα άλλα» απόρρητης διαδικασίας της προανάκρισης και πλέον ανάκρισης.

Επ΄ αυτού, διερωτώνται: «Αλήθεια πως διέρρευσαν τα έγγραφα αυτά, ακόμη και το ημερολόγιο του θύματος; Ποιος τα έδωσε στη δημοσιότητα;». Και επισημαίνουν πως ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας (προανακριτικός υπάλληλος) που διενήργησε την προανάκριση όφειλε να προστατεύσει το απόρρητο της όλης διαδικασίας και να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα. Επιπλέον, τονίζουν πως όταν η υπόθεση διαβιβάζεται από τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση ή μη της ποινικής διώξεως και μετά από τον Εισαγγελέα στον τακτικό ανακριτή, την ευθύνη της διαφύλαξης του απορρήτου των συλλεγέντων εγγράφων και στοιχείων την έχουν πλέον αποκλειστικά αυτοί και οι γραμματείς τους. «Κανένας άλλος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση» ξεκαθαρίζουν.

«Συνεπώς», διαπιστώνουν, «τα άτομα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία είναι απολύτως γνωστά και απολύτως γνωστός φυσικά είναι και ο δικηγόρος υπεράσπισης του φερομένου ως δράστη από την ημέρα λήψεως της δικογραφίας για να ασκήσει το υπερασπιστικό του έργο, δηλαδή από την ημέρα που ο πελάτης του έλαβε την ιδιότητα του ύποπτου η του κατηγορουμένου. Τελικά όμως και πάλι, τα έγγραφα της δικογραφίας βρίσκονται σε χέρια δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και γενικά ατόμων που καμία εργασία δεν έχουν με την υπόθεση και μοναδικός στόχος είναι να σοκάρουν την κοινή γνώμη και να ικανοποιήσουν την αδηφάγα περιέργεια τους».

Τούτων δοθέντων, ρωτούν τον Κώστα Τσιάρα:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες για το διαρραγέν απόρρητο τους δικογραφίας του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά;

2. Σκοπεύετε να λάβετε πρωτοβουλίες προκειμένου να προστατευθεί το απόρρητο των δικογραφιών από τους μη έχοντες έννομο συμφέρον με την εκάστοτε δικογραφία;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί