Οι καθυστερήσεις στην καταβολή ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή από τον Χ. Μαμουλάκη

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Αλέξη Χαρίτση και 24 ακόμα Βουλευτών.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εντοπίσει τις αδυναμίες παλιότερων αναπτυξιακών νόμων, είχε προχωρήσει στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που μπορούσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Βασική προϋπόθεση επίτευξης των επιδιώξεων που θέτει ο νόμος, είναι οι δικαιούχοι να λαμβάνουν τις ενισχύσεις εγκαίρως και χωρίς καθυστερήσεις. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό με δεδομένες τις σοβούσες οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος και σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη στήριξής του, ειδικά όταν πρόκειται να ενισχυθεί η αναπτυξιακή τροχιά της χώρας μας».

Στην Ερώτηση, αφού γίνεται μνεία στα θετικά αποτελέσματα του συγκεκριμένου νόμου κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην αποδοχή που έδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας να εκδίδει προκηρύξεις, επισημαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις, παρότι έχουν εκδοθεί εγκριτικές αποφάσεις υπαγωγής δικαιούχων στα σχετικά καθεστώτα ενίσχυσης, παρουσιάζονται καθυστερήσεις στις καταβολές των ενισχύσεων. Γι’ αυτό και ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει ενημέρωση σχετικά με το πόσες αποφάσεις υπαγωγής έχουν εκδοθεί, ποιος είναι ο αριθμός των εγκριτικών αποφάσεων υπαγωγής και ποιες συγκεκριμένες προκηρύξεις καθεστώτων ενισχύσεων αφορούν, καθώς και που οφείλονται οι καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων αυτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί