Εξερεύνηση στην πόλη με το Παιδικό Μουσείο Exploration!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ξεκινά αυτό τον μήνα τις πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη του Ηρακλείου! Ελάτε να γίνουμε τουρίστες στην πόλη μας και να την ανακαλύψουμε μέσα από το παιχνίδι!

Οι πολιτιστικές μας διαδρομές είναι ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε υπαίθριους πολιτιστικούς και μουσειακούς χώρους, δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να εξερευνήσουν μαζί την ιστορία της πόλης. Με αφορμή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, διαβάζουμε χάρτες και παλιές ιστορίες, εξερευνούμε μνημεία και δημόσια κτίρια, λύνουμε γρίφους και αποκρυπτογραφούμε μυστικά.

Αυτή την εβδομάδα ανακαλύπτουμε ιστορίες από το Παλιό Ηράκλειο και συμμετέχουμε σε ένα θεϊκό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού μαζί με τον Θεό των Θεών, τον Δία! Διαλέξτε τη θεματική που σας αρέσει περισσότερο και δηλώστε άμεσα την συμμετοχή σας.

Και… η εξερεύνηση στην πόλη ξεκινά!

«Το κυνήγι των 12 Θεών»
Ο βασιλιάς των θεών, ο παντοδύναμος Δίας, ταξιδεύει εσπευσμένα στο νησί της Κρήτης! Ο λόγος; Μα.. επειδή χάθηκαν όλοι οι θεοί από του Ολύμπου την κορυφή! Δώδεκα θεοί σας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να τους ανακαλύψετε;
Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 26 Ιουνίου (10.00 – 11.30 πμ) με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.

«Μια δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…»
Μία ξεχασμένη δερμάτινη τσάντα μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στο χώρο. Ποιο είναι το περιεχόμενό της; Ποια ιστορία κουβαλά μαζί της; Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια.
Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου (06.00 – 07.30μμ) με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Οι πολιτιστικές διαδρομές απευθύνονται σε γονείς και παιδιά σχολικής ηλικίας και πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν (1) ενήλικα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τα δέκα (10 άτομα). Το κόστος συμμετοχής είναι 12€/άτομο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών και των ερμηνευτών μας, ενώ παρέχεται ατομικό εκπαιδευτικό υλικό ανά οικογένεια/ομάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail info@exploration.gr και στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί