Χειροπέδες στον δράστη για τον βιασμό της γυναίκας στα Πετράλωνα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πια ο 35χρονος άνδρας που καταζητούνταν από το Σάββατο για τον βιασμό μιας 51χρονης γυναίκας που εργάζεται ως καθαρίστρια και έζησε τον τρόμο όταν κλήθηκε για μεροκάματο στην πολυκατοικία που διαμένει ο δράστης, στα Πετράλωνα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο καταζητούμενος συνελήφθη σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη συμμετοχή ομάδων της ΟΠΚΕ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μαζί του συνελήφθη και ένας άνδρας, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο καταζητούμενος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του.

Ο 35χρονος, που κατηγορείται για παράνομη παρακράτηση και βιασμό, κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και σήμερα, Τετάρτη, πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην καθαρίστρια θύμα βιασμού.

Στο κάλεσμα φεμινιστικών συλλογικοτήτων, αντιεξουσιαστών και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες που από την πλατεία Αγίας Αικατερίνης προχώρησαν σε πορεία στη γειτονιά των Πετραλώνων προς την πολυκατοικία όπου δούλευε η καθαρίστρια.

Ακούστηκαν συνθήματα όπως: η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει στο δρόμο στη δουλειά ποτέ καμία μόνη και “δυο μετρα κάτω απο τη γη υπάρχει μία θέση για κάθε βιαστή”.

Το θύμα, όπως κατάγγειλε, είχε πάει στην πολυκατοικία της οδού Συμμαχιδών 11 να καθαρίσει και δέχθηκε την επίθεση του δράστη στις 8:00 το πρωί του Σαββάτου. Βρισκόταν και καθάριζε στο ισόγειο όταν ο άνδρας βγήκε από το ισόγειο διαμέρισμα που μένει, την τράβηξε μέσα σε αυτό και στη συνέχεια την βίαζε ως τις 17:00 το απόγευμα όπου βγήκε από την μπαλκονόπορτα και άρχισε να καλεί για βοήθεια.

Περίοικοι κάλεσαν τις αστυνομικές αρχές, αλλά όταν εισέβαλαν με ομάδα της ΕΚΑΜ στο διαμέρισμα ο δράστης είχε ήδη διαφύγει. Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την γυναίκα και την πήγε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου και της παρασχέθηκαν οι Α’ βοήθειες.

Ο 35χρονος είχε φυλακιστεί το 2015 καθώς είχε καταδικαστεί για βιασμό και αποφυλακίστηκε το 2020.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί