Στην Ευελπίδων ο συζυγοκτόνος – Έντονες αποδοκιμασίες από το πλήθος (Βίντεο)

Την είσοδο της Ευελπίδων πέρασε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο καθ’ όμολογία δολοφόνος της 20χρονης Κάρολαϊν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να απολογηθεί. Κάτω υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και κάτω υπό έντονες αποδοκιμασίες ο 33χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή όπου και αναμένεται να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος έχει προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να αποδώσει τη δολοφονία στην ένταση της στιγμής που είχε ως αποτέλεσμα να «θολώσει» και να χάσει τον έλεγχο ενώ όσον αφορά το θέατρο που έπαιζε για 37 ημέρες έχει δηλώσει μέσω του δικηγόρου του ότι το έκανε για να μην χάσει το παιδί του, την μόλις ενός έτους κόρη του. Μάλιστα, στη δικογραφία προστέθηκαν τελευταία στιγμή και νέα στοιχειά. Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Έντονες αποδοκιμασίες

Κατά την άφιξή του, περίπου στις 10 το πρωί, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος, οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες.

Οι συγκεντρωμένοι του φώναζαν: «Κτήνος» και «τέρας» ζητώντας τη φυλάκισή του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων.

Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του 

Λίγο πριν φτάσει στην Ευελπίδων ο 33χρονος δολοφόνος, έγινε γνωστό πως δε θα μετέχει στην υπεράσπισή του ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του. Ο Βασίλης Σπύρου ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια ότι δε θα ασχοληθεί περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υπόθεσης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους… Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία», δήλωσε ο Βασίλης Σπύρου. Ερωτηθείς γιατί παραιτήθηκε αιφνιδίως, σημείωσε: «Είναι προσωπικοί οι λόγοι, και σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή, και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Οπότε οι προσωπικοί δικοί μου λόγοι δεν έχουν καμία σημασία».

Από την πλευρά του, πάντως, ο έτερος δικηγόρος του 32χρονου συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ισχυρίστηκε ότι η απομάκρυνση Σπύρου ήταν απόφαση του κατηγορούμενου. «Είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω», τόνισε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως «ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ».

Τα νέα στοιχεία 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το κύριο Παπαιωαννίδη, ο κατηγορούμενος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή, θα εισφέρει νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την 20χρονη κοπέλα πριν από το έγκλημα. Μάλιστα, όπως είπε, ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης, «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος και θα εμπλουτίσουν την προανακριτή του κατάθεση», αναφέρει ο δικηγόρος του.

Τα ντοκουμέντα

Παράλληλα, τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα μέσω της δικογραφίας και μαρτυρούν πως ο Μπάμπης Αναγνωστοπουλος σκηνοθέτησε τη ληστεία στα Γλυκά Νερά και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές.

Στο νέο φωτογραφικό ντοκουμέντο διακρίνεται ξεκάθαρα η κάμερα ασφαλείας, την οποία έχει σπάσει ο καθ’ ομολογία δράστης στην προσπάθειά του να κάνει περισσότερο αληθοφανές το σενάριο του. Πρόκειται για το πειστήριο νούμερο 35. Η κάμερα βρέθηκε πίσω από τον καναπέ με την κάρτα μνήμης να έχει αφαιρεθεί από τον 32 χρόνο στις 1:20, σχεδόν δύο ώρες πριν δολοφονήσει την Κάρολαϊν. Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας, ανέφερε στο MEGA πως ο δολοφόνος, αφού αφαίρεσε την κάρτα μνήμης και την πέταξε στην τουαλέτα «την ακούμπησε στο πάτωμα γιατί τον ενδιέφερε πρωτίστως να εξαφανίσει τα στοιχεία που περιείχε και όχι την ίδια την κάμερα».

Η κάμερα ασφαλείας, μαζί με το smartwatch της Καρολάιν και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, το οποίο κατέγραψε όλες τις κινήσεις που εκείνος έκανε την ώρα που υποτίθεται πως ήταν δεμένος, ήταν τα ηλεκτρονικά στοιχεία τα οποία απέδειξαν την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από κοινού με την έκθεση του ιατροδικαστή.

Επιπλέον στην δημοσιότητα έρχεται και μια δεύτερη φωτογραφία την οποία αποκάλυψε το OPEN καιφαίνεται ξεκάθαρα το έπιπλο που υποτίθεται πως οι ληστές έκαναν άνω κάτω για να βρουν τα χρήματα. Ο 32χρονος είχε καταθέσει αρχικά στις αρχές ότι μέσα στο παιχνίδι Monopoly είχε κρυμμένα χρήματα τα οποία και άρπαξαν οι ληστές. Κάτι που τελικά αναίρεσε κατά την ομολογία του λέγοντας πως δεν υπήρχαν χρήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί