Στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ την Τετάρτη

Σε στάση εργασίας θα προχωρήσει αύριο, Τετάρτη 23 Ιουνίου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10πμ -12μ 
Συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο ΣΑΛΟΝΙ

► OXI στις ΣΔΙΤ, στις καταργήσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια

► προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικοί, ΣΟΧ, μέσω ΟΑΕΔ, ειδικευόμενοι νοσηλευτές)

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με άμεση καταβολή του επιδόματος αδείας

► επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

► πλήρης και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ αυτά που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της δουλειάς μας, μέσα σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες και δεκάδες χρωστούμενο ρεπό και μέρες κανονικής άδειας.

Έχουμε «χορτάσει» χειροκροτήματα και υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η έναρξη χορήγησης κανονικών αδειών δεν συνοδεύεται ούτε από την εξασφάλιση επαρκούς καλοκαιρινής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους ούτε από την καταβολή επιδόματος αδείας. Οι κενές μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο υπερβαίνουν τις 500.

«Αναγνώριση της προσφοράς» για τους συμβασιούχους συνάδελφους σε καθαριότητα και σίτιση είναι η απόλυσή τους και ο σχεδιασμός για επαναφορά εργολαβικών εταιρειών. Ήδη ο ιματισμός δόθηκε σε ιδιώτες όπως και η φύλαξη. Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης απόλυσης βρίσκονται χιλιάδες επικουρικοί συνάδελφοι. Στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις 65 επικουρικών νοσηλευτών, γιατρών, διοικητικών, μεταφορέων, βοηθών θαλάμου, στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις 187 εργαζομένων στην καθαριότητα και σίτιση, το Φλεβάρη του 2022 λήγουν οι συμβάσεις 30 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ. 

Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυση τους –εκτός από πρόβλημα επιβίωσης στους ίδιους και τις οικογένειές τους– θα προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία και στις μονάδων υγείας, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες. Αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημά μας για μονιμοποίησή τους. 

Λογαριάζουν όμως χωρίς τους εργαζόμενους
δεσμευόμαστε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί