Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του γυναικοκτόνου – Κρίθηκε προφυλακιστέος

Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο πιλότος που ομολόγησε πως είναι ο δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Μετά από μία επίπονη απολογητική διαδικασία κατά την οποία ο Ανακριτής υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον κατηγορούμενο, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη του δικαστικού λειτουργού και του Εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Στην Ευελπίδων ο συζυγοκτόνος – Έντονες αποδοκιμασίες από το πλήθος (Βίντεο)

Αποχωρώντας είπε στους δημοσιογράφους: «Mια μεγάλη συγγνώμη».

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο πιλότος – συζυγοκτόνος

Στην ειδική πτέρυγα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, υπό ειδικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας, θα κρατηθεί ο 33χρονος πιλότος, καθ’ ομολογία δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η καταληκτική φράση της απολογίας του εντολέα του ήταν «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω…»

Η δήλωση του συνηγόρου:

«Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας.

Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα μα γυρίσω το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».

Με δύο αιτήματα προσπαθεί να πείσει ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία

Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του 32χρονου καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος απολογήθηκε στον 12ο τακτικό ανακριτή και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα του υποβάλλει ερωτήσεις.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας θα ξεκινήσει η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν υπέβαλε δύο αιτήματα προκειμένου να πείσει ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και πως δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Ο γυναικοκτόνος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε:

  • Τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Ο ίδιος αμφισβητεί τα ευρήματα της Αστυνομίας και φαίνεται να υποστηρίζει ότι αφαίρεσε την κάρτα από την κάμερα μετά τον ασφυκτικό θάνατο της συζύγου του.
  • Την κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη σχέση μεταξύ του κατηγορούμενου και της Καρολάιν.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να ενοχοποιήσει το θύμα και να δικαιολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος επανέλαβε στον ανακριτή την εκδοχή της έντασης ανάμεσα στους δύο τους που κατέληξε άθελά του στον θάνατο της Καρολάιν. Κατά τον κατηγορούμενο αφού κατάλαβε πως η 20χρονη είναι νεκρή, αποφάσισε να σχεδιάσει τα πάντα ώστε να δηλώσει πως υπήρξαν θύματα ληστείας.

Φέρεται επίσης να ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε. Η απολογητική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού ο 32χρονος απαντήσει στις ερωτήσεις του εισαγγελέα.

Ο 32χρονος κατηγορείται για τα κακουργήματα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και της «κακοποίησης ζώου», καθώς και τα πλημμελήματα της «ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του» και της «ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές». Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν Κράουτς έχει ήδη ομολογήσει.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται δεδομένη η προσωρινή κράτηση του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, καθώς σύμφωνα με το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, δεν έχει αναστολές, πράγμα που καταδεικνύεται από το έγκλημα αυτό καθαυτό, και ένα ειδεχθές έγκλημα ομολογημένο, ύστερα από 38 ημέρες εμπαιγμού των αστυνομικών αρχών, η προφυλάκιση θεωρείται μονόδρομος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ίδιο το ένταλμα αναφέρεται ότι ο 32χρονος είναι ύποπτος φυγής εξαιτίας της επαγγελματικής ιδιότητάς του και της οικονομικής του άνεσης, καθώς και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, λαμβανομένου υπόψη του τρόπου θανάτου της Καρολάιν, της σκηνοθετημένης ληστείας και της προσπάθειας παραπλάνησης των αρχών.

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατέθεσε η οικογένεια της Καρολαιν δια του δικηγόρου Θανάση Χαρμάνη.

Όπως είπε, η μητέρα της 20χρονης που δολοφονήθηκε από τον 32χρονο σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, δεν μπορούσε να έρθει στον ανακριτή  στην κατάσταση που βρίσκεται και έτσι η δήλωση στις δικαστικές  αρχές έγινε με εξουσιοδότηση. «Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της» είπε ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος πιλότος πήρε προθεσμία δύο ωρών για να απολογηθεί.

Παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων

Την παραίτησή του υπέβαλε ένας από τους δύο συνήγορους υπεράσπισης του 32χρονου πιλότου. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση, σε κανένα σκέλος της, και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο δικηγόρος υποστήριξε πως είναι προσωπικής φύσεως. Ο δικηγόρος είχε αναλάβει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την επιμέλεια του παιδιού του 32χρονου και της Καρολάιν.

Η απολογία, που είχε προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, τελικώς αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 12:30 το μεσημέρι, καθώς ο συνήγορος θα παραλάβει από τον ανακριτή ηλεκτρονικό υλικό που θα πρέπει να μελετήσει πριν ξεκινήσει η απολογία.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Ο 32χρονος πιλότος βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα, αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη υψηλή κατάσταση και αυτό της κακοποίησης ζώου και με δύο πλημμελήματα, αυτά της ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση.

Από την αστυνομική έρευνα που έχει ολοκληρωθεί δεν προέκυψε εμπλοκή τρίτου προσώπου στη δολοφονία της Κάρολαϊν, ανέφερε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Αννα Ευθυμίου

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό, στη συμπληρωματική του απολογία, ο δράστης αναίρεσε τα περί μακράς διαμάχης με την άτυχη κοπέλα πριν τη σκοτώσει, ομολογώντας ότι την ξύπνησε και την έπνιξε, κρατώντας με δύναμη πάνω στο πρόσωπο τής συζύγου του ένα μαξιλάρι για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας κοινωνικός λειτουργός θα επισκεφτεί και τις δύο οικογένειες, δηλαδή την οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς και την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προκειμένου να εξετάσει τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα και να αποφασίσει το περιβάλλον είναι ασφαλέστερο για το παιδί.

Συγκέντρωση φεμινιστικών οργανώσεων έξω από την Ευελπίδων

(φωτ. lawandorder.gr)

(Μένουμε Ενεργοί)

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιούν φεμινιστικές οργανώσεις. «Διαμαρτυρόμαστε, ζητάμε δικαιοσύνη για όλα τα εγκλήματά του, μεταξύ των οποίων η βία κατά του αχρόνιστου βρέφους, που το χρησιμοποίησε για τη μακάβρια σκηνοθεσία του» σημειώνουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους. 

Η υπερασπιστική γραμμή

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκ των συνηγόρων του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης “στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εκτιμάται , η υπεράσπιση του 33χρονου με υπόμνημα που θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό και όσα δια ζώσης υποστηρίξει ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα . Για την μέρα που ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως “μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα”.

Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού.

Οι συνήγοροι του 33χρονου γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό , φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο , αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Με πληροφορίες από Αυγή, Έθνος, ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί