Όσες πετσολίστες κι αν έχετε, η κοινωνία βιώνει τις πολιτικές σας

Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε τον νόμο – τερατούργημα για τα εργασιακά με εργαλείο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει, όμως αυτό απέχει πάρα πολύ από το να χαρακτηριστεί πολιτική επιτυχία.

Αντίθετα το πολιτικό κεφάλαιο που ξόδεψε για να εξυπηρετήσει τους εργοδότες ήταν τεράστιο. Επί εβδομάδες ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εργασίας και οι κοινοβουλευτικοί της Ν.Δ. επαναλάμβαναν ένα νον πέιπερ γεμάτο ανοησίες, διαστρεβλώσεις και κουτοπόνηρα επιχειρήματα που υποτιμούσαν τη νοημοσύνη των πολιτών, ενώ αρνήθηκαν να απαντήσουν το παραμικρό στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των κοινωνικών φορέων, που στάθηκαν εν σώματι -με εξαίρεση τους εργοδότες- κατηγορηματικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι, που θα υποστούν από εδώ και εμπρός τις δυσμενείς μεταβολές που προωθούνται με τον νέο νόμο, βλέπουν και καταλαβαίνουν πλέον πεντακάθαρα για ποιον δουλεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ποιους ενδιαφέρεται να εξυπηρετήσει αδιαφορώντας για την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά και πόσο χαμηλά βρίσκονται η σοβαρότητα και η πολιτική της αξιοπρέπεια όταν επιχειρεί να υπερασπιστεί το αδιανόητο.

Και αυτά είναι πράγματα που αθροίζονται στη συνείδηση των πολιτών όταν έρχονται να προστεθούν σε άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που στρέφονται κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Όπως ο πτωχευτικός, που παραδίδει δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους δεμένους χειροπόδαρα στις τράπεζες, ή η σφαγή 30.000 υποψήφιων φοιτητών από τα δημόσια πανεπιστήμια για χατίρι των ιδιωτικών κολεγίων.

Η κοινωνία χειραγωγείται ολοένα και δυσκολότερα από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. Και γι’ αυτό καθένα από τα επόμενα βήματα που προετοιμάζει η κυβέρνηση -με πρώτο την εκχώρηση της επικουρικής ασφάλισης σε ιδιώτες- θα προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη κυβερνητική φθορά.

Είναι η ώρα της Αριστεράς να πείσει για την αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης.

από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

One Thought to “Όσες πετσολίστες κι αν έχετε, η κοινωνία βιώνει τις πολιτικές σας”

  1. αυτοαπασχόληση

    Για κάποιους κλάδους, π.χ. τους καθηγητές κέντρων ξένων γλωσσών, είτε με νόμο τερατούργημα είτε χωρίς, η ωμή πραγματικότητα είναι ωρομίσθιο 6 ευρώ καθαρά για όσες ώρες και μέρες σε χρειάζονται. Μπορεί να πηγαίνεις κάθε μέρα για δύο ώρες και να έχεις μεροκάματο 12… ευρώ, σύνολο 12Χ5 εβδομαδιαίως = 60. Και να σκεφτεί κανείς ότι με ιδιαίτερα μπορείς να κερδίσεις πάνω από 3000 το μήνα, ακόμα και σε εποχές κρίσεων. Γι΄αυτό οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να εργάζονται αυτόνομα. Μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, για να έχουμε δουλειά και να μην ψάχνουμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί