Επαφές με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου

Συναντήσεις είχε στην Αθήνα το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, με κυβερνητικά στελέχη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών  Γρηγόρη Φασουλάκη.  

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα έγινε ενημέρωση για την ένταξη δύο πολύ σημαντικών έργων που είχε προτείνει ο δήμος στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ και συγκεκριμένα το έργο «Ανακαίνιση Εκθετηρίου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου» και το έργο «Αποκατάσταση Παλαιού Κτιρίου Τυροκομείου στη Θέση Λιβάδι Δήμου Μαλεβιζίου» με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 800 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα συζήτησαν για την πορεία του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης- Αττικής (Μεγάλο Καλώδιο) και για  τα ανταποδοτικά έργα που σχετίζονται με αυτό.  

Στο υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου στο Πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης”, οι οποίες ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ.  

Παράλληλα, ο κ Πέτσας ενημέρωσε το Δήμαρχο Μαλεβιζίου για την απόφαση χρηματοδότησης των δήμων με 8 εκατ. Ευρώ για την ναυαγοσωστική κάλυψη με το ποσό που αντιστοιχεί στο Δήμο Μαλεβιζίου να ανέρχεται σε 113.074 ευρώ. Ο Αναπληρωτής Υπουργός συμφώνησε με την επισήμανση του Δημάρχου Μαλεβιζίου για την αναγκαιότητα ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την ναυαγοσωστική κάλυψη ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, ούτως ώστε την επόμενη χρονιά να υπάρχει οριστική και βιώσιμη λύση. 

Λίγη ώρα μετά την επίσημη παρουσίαση του Ελληνικού Σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης από τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Υπεύθυνο Διαχείρισης του Ταμείου Ανάκαμψης Θεόδωρο Σκυλακάκη. Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο Μαλεβιζίου για τους βασικούς άξονες του Ελληνικού Σχεδίου για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και τις δυνατότητες που θα έχουν οι δήμοι για την ένταξη έργων. Η συγκεκριμένη δυνατότητα αφορά έντονα το Δήμο Μαλεβιζίου, καθώς όπως παρουσίασε ο κ Μενέλαος Μποκέας στον Αναπληρωτή Υπουργό, ο Δήμος μπορεί να  έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για έργα και δράσεις με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Τέλος ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συναντήθηκε με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της εξαίρεσης της Χερσαίας Ζώνης των Λινοπεραμάτων από τη σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ Δημητριάδη, εκτενώς για το θέμα αλλά και την για την πρόσφατη θετική απάντηση που ο ίδιος είχε πάρει από τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη σε συνάντηση που είχαν στο Ηράκλειο για το αίτημα του δήμου. Ο Υπουργός Ναυτιλίας επανέλαβε πρόσφατα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, πως η Χερσαία Ζώνη των Λινοπεραμάτων θα εξαιρεθεί από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί