Έχασε τη μάχη και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου – Το 41ο θύμα

Πέθανε και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, σήμερα το πρωί.

Πρόκειται για τον 41ο νεκρό από τους 41 που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου.

Ο άνδρας, κάτοικος Αγρινίου και ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Οι συγγενείς του ασθενούς είχαν προσπαθήσει να τον μεταφέρουν στα Ιωάννινα, ωστόσο οι ειδικοί τους είχαν ενημερώσει πως μια τέτοια κίνηση δεν θα του προσέφερε κάτι. Ουσιαστικά, περίμεναν το μοιραίο.

Οι συγγενείς του, φέρεται πως ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, μετά τις αποκαλύψεις για την Μονάδα και τις ελλείψεις που είχε, όπως περιγράφτηκαν με ακρίβεια, από τον ίδιο τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γκιάφη, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην 6η ΥΠΕ.

Ο διευθυντής, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Αγώνα κάναμε με όλες τις δυνάμεις μας, αγώνα κόντρα στα προβλήματα του ασθενούς και στις όποιες κριτικές, αγώνα κόντρα στις ελλείψεις και στην λειψανδρία.

Ακολουθήσαμε τις διεθνείς πρακτικές, τις οδηγίες του Υπουργείου μας αλλά και τα διεθνή guidelines. Καθημερινά ενημερωνόμασταν από τα πιο έγκυρα επιστημονικά sites από τον ΕΟΔΥ αλλά και από άλλες μεγάλες ΜΕΘ.

Ένας επιμελητής πήγαινε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο λοιμωξιολογικό, εβδομαδιαίως, έτσι ώστε να έχουμε έγκυρη και ταχεία ενημέρωση. Καθημερινά κάναμε review των περιστατικών, τουλάχιστον πρωί-βράδυ, τις περισσότερες ημέρες καλύπταμε τη ΜΕΘ με δύο γιατρούς στην προσπάθειά μας να μη μας ξεφύγει κάτι.

Τις περισσότερες ημέρες του μήνα κοιμόμουν στο καναπεδάκι του γραφείου μου. Εμείς δώσαμε μάχη που ναι μεν δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, αλλά αισθανόμαστε ότι τηρήσαμε τον όρκο μας, το ένσημο και το μισθό μας, τις ρόμπες μας και προπάντων τις οικογένειές μας. Οι φάκελοι με το αρχείο του κάθε ασθενούς της ΜΕΘ είναι στο Νοσοκομείο μας, είναι στη διάθεση του Υπουργείου και όποιου ήθελε να ενημερωθεί και να ελέγξει. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί