«Το νομοσχέδιο – έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου χαιρετίζει όλες και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις πανεργατικές απεργίες 10/6 και 16/6 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει δικαιώματα και συλλογική δράση.

Η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές που απέργησαν μαζικά, αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά των συναδέλφων διεκδικεί μόνιμη, σταθερή δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

Δώσαμε τον αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει,με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς, με πλήρη δικαιώματα και όχι σαν σκλάβοι του κεφαλαίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κερδοφορίας του. Παλέψαμε για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη αλλά και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που φτιάχτηκαν απ’τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ με τις οδηγίες της ΕΕ.

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού να υπονομεύσουν τις απεργίες των ταξικά προσανατολισμένων σωματείων και συνδικάτων, το μήνυμα μας ήταν ξεκάθαρο:

ΣΚΛΑΒΟΙ στον 21ο αιώνα ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Στον αντίποδα, η στάση της πλειοψηφίας του ΣΕΠΕ «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» (ΕΚΕ,ΕΡΑ,ΔΗ.ΣΥ) αλλά και του ΔΣ του ΣΕΠΕ «Φαιστός» δε μας εκπλήσσει. Στην απεργία στις 10/6 συμπορεύτηκαν με τις ηγεσίες του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της ΓΣΕΕ, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά την ευθυγράμμιση τους με την κυβερνητική και εργοδοτική πολιτική, ενώ στις 16/6όχι μόνο δε φρόντισαν να κλιμακώσουν το απεργιακό κλίμα στα σχολεία αλλά συγκεντρώθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσηςέχοντας μόνη έγνοια να “ποστάρουν”  αναμνηστικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που το μόνο που φανερώνουν είναι η απομόνωσή τους από το κίνημα των εκπαιδευτικών !Καταγγέλλουμε τηστάση τους και καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν μόνοι τουςσυμπεράσματα.

Συνάδελφοι, για εμάς το περιεχόμενο αυτής της απεργίας ήταν ευρύτερο απ’τα κλαδικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και γι’αυτό η θέση μας βρισκόταν στον αγώνα με τα εργατικά σωματεία ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Ως εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα στα σωματεία μας και παλεύουμε για μας και τους μαθητές μας! Κοιτάζουμε μπροστά με αισιοδοξία και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί