Πώς “ενισχύει” το ΕΣΥ η ΥΠΕ Κρήτης: Ακόμη προσλαμβάνει από το παράθυρο γραμματείς και κλητήρες! (έγγραφα)

Και το πάρτι στην ΥΠΕ Κρήτης, με τις προσλήψεις από το παράθυρο και τις αναθέσεις εκατομμυρίων χωρίς καμιά διαδικασία και με την υπογραφή της διοικήτριας, Λένας Μπορμπουδάκη, συνεχίζεται, χωρίς να ασχολούνται τα μέσα ενημέρωσης του νησιού με τις “δραστηριότητές” της, αφού η δημοσιογραφία φαίνεται ότι έχει αντικατασταθεί με την άσκηση δημοσίων σχέσεων…

Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες η διοικήτρια της ΥΠΕ συνεχίζει να υπογράφει αποφάσεις πρόσληψης από το “παράθυρο”, με την επίκληση του covid, στις μονάδες Δημόσιας Υγείας της Κρήτης. Έτσι “θωρακίζει” το σύστημα Υγείας με… γραμματείς, νυχτοφύλακες και γενικών καθηκόντων. Μόνη προϋπόθεση, η ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου, που θα πρέπει όμως να έχει πληροφορηθεί “αρμοδίως” και στα κρυφά ότι “ζητούνται προς εργασία”…

Η κ. Μπορμπουδάκη από την αρχή της πανδημίας, αξιοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, γέμισε τις μονάδες Υγείας όχι με γιατρούς ή νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά με όλες τις “ειδικότητες” γραμματέων και “γενικών καθηκόντων”, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα οι προσλήψεις γίνονταν… οικογενειακώς, δηλαδή προσλαμβάνονταν και… αδέρφια! Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όταν κάποιος δεν αποδεχόταν τον διορισμό, υπέγραφε την αντικατάστασή του από τον… αδερφό του!

Και παρά τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, ουδέποτε καταδέχτηκε να δώσει στοιχεία, σα να πρόκειται για κάτι… οικογενειακό της!

Από τα έγγραφα που εντόπισε όμως η έρευνα του Candiadoc, μέσα στην πανδημία και μέχρι σήμερα, έχει κάνει πάνω από 550 προσλήψεις, όλες 24μηνης διάρκειας με εξαίρεση μόνο…. μερικούς γιατρούς, που προσλήφθηκαν για 12 μήνες, καθώς φαίνεται ότι οι άνθρωποι γενικών καθηκόντων και κάποιο προσωπικό ασφαλείας, που έχουν ήδη 24μηνες συμβάσεις, είναι πιο χρήσιμοι για το σύστημα Υγείας, ειδικά σε πανδημία…

Με βάση τα στοιχεία που είχαμε παρουσιάσει τον Μάιο του 2020, είχαν προσληφθεί περίπου 480 άτομα:

-Γιατροί περίπου 60

-Πληρώματα ΕΚΑΒ 17

-Διάφορες επικουρικές ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, μαίες, παρασκευαστές κλπ) 235. Από αυτές οι 80 περίπου είναι βοηθοί νοσηλευτές ΔΕ.

-Διοικητικό προσωπικό, γραμματείς, λογιστές, οδηγοί σε υπηρεσίες, 63. Μάλιστα περίπου 25 από αυτούς προσλήφθηκαν ως διοικητικό προσωπικό, προσωπικό ασφαλείας ή οδηγοί στην κεντρική υπηρεσία της ΔΥΠΕ.

-Γενικών καθηκόντων, κλητήρες, φύλακες, εργάτες 110.

Τώρα, 13 μήνες μετά, κι ενώ οι προσλήψεις από το παράθυρο συνεχίζονται, τα στοιχεία είναι ακόμα πιο συντριπτικά για τις επιλογές των “αρίστων”.

Δείτε: Έτσι “ενίσχυσαν” το ΕΣΥ στην Κρήτη: Προσλήψεις κλητήρων, φυλάκων, γραμματέων ή αδερφών, αλλά ελάχιστων γιατρών!

ΔΥΠΕάρχης Κρήτης: Παρά τον σάλο, συνεχίζει τις προσλήψεις στο γραφείο της χωρίς καμιά, διαδικασία! (έγγραφα)

ΥΠΕ Κρήτης: Προσλήψεις από το παράθυρο κι όταν κάποιος παραιτηθεί τον αντικαθιστά ο… αδελφός του! (έγγραφα)

Είναι εκείνη που προσέλαβε ακόμα και στην αδερφή της με… εξπρές διαδικασίες, ασχέτως αν η προσληφθείσα τελικά δεν αποδέχτηκε τον διορισμό.

Δείτε: Η κρίση ως ευκαιρία για τους “αρίστους”: Όταν η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης διόρισε στη ΔΥΠΕ την αδελφή της… (έγγραφα) 

Η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης παραδέχεται ότι διόρισε την αδελφή της, αλλά το θεωρεί “φυσικό” και… μας εγκαλεί με θράσος!

Είναι η ίδια εκείνη διοικήτρια της ΥΠΕ που καταγγέλθηκε από το σωματείο εργαζομένων της υπηρεσίας ότι… προσέλαβε μια ακόμα ΥΠΕ δίπλα στην υφιστάμενη, χωρίς καμιά μελέτη και κανένα σχέδιο.

Δείτε: Έσπασε τα ρεκόρ προσλήψεων η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης: Προσέλαβε… μια ακόμα ΥΠΕ!- Η απίστευτη καταγγελία των εργαζομένων

Είναι η ίδια που έσπασε κάθε ρεκόρ αναθέσεων χωρίς καμιά διαδικασία. Ήδη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 εκατομμύρια ευρώ η φάμπρικα αυτή, μόνο μέσα στην πανδημία!

Δείτε:

ΥΠΕ Κρήτης: Πάρτι “αρίστων” με αναθέσεις σχεδόν 8 εκατ. € χωρίς διαφάνεια, στο όνομα του covid! (έγγραφα)

 Χουβαρντού…η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης!- Άλλο 1,7 εκατ. € με ανάθεση στην ίδια εταιρεία που προμήθευσε τα “χρυσά γάντια”!

 Πώς η ΥΠΕ Κρήτης αγόρασε γάντια πιο ακριβά κι από τη λιανική και 400% πάνω από το Παρατηρητήριο! (έγγραφα)

“Αίσχος, τρώνε τα λεφτά”- Η καταγγελία Πολάκη για τη διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, μετά τις αποκαλύψεις του Candiadoc

ΥΠΕ Κρήτης: Αχαλίνωτη… η “άριστη” διοικήτρια!- Νέες απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων €! (έγγραφα)

Οι προσλήψεις συνεχίζονται

Είμαστε στον Ιούνιο του 2021, τα νοσοκομεία στενάζουν ακόμα ενώ στον Άγιο Νικόλαο έκλεισε η μονάδα covid λόγω έλλειψης προσωπικού (δείτε: Λόγω έλλειψης προσωπικού ανεστάλη η λειτουργία της ΜΕΘ covid σε νοσοκομείο της Κρήτης), και η κ. Μπορμπουδάκη συνεχίζει να κάνει προσλήψεις… γενικών καθηκόντων, φυλάκων, νυχτοφυλάκων και… ιδιαιτέρων γραμματέων!

Δείτε μερικές από τις τελευταίες αποφάσεις της:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί