«Η μεγαλύτερη αναταραχή στα εργασιακά εδώ και δεκαετίες»: Στον Guardian ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη

Μέχρι τον Guardian έφτασε ο αντεργατικός νόμος (πλέον) ΧατζηδάκηΜητσοτάκη, με τη βρετανική εφημερίδα να αναφέρει ότι «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη αναταραχή στα εργασιακά εδώ και δεκαετίες», κάνοντας λόγο για «αμφιλεγόμενους εργατικούς νόμους» στο κέντρο της «οικονομικής κρίσης της Ευρώπης».

Το ίδιο δημοσίευμα παραθέτει τις πανηγυρικές δηλώσεις της φον ντερ Λάιεν και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε αντιδιαστολή με μαζικές κινητοποιήσεις και την απεργία.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «λυσσαλέους» διαξιφισμούς στη Βουλή, προσθέτοντας ότι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν την εν λόγω πολιτική της κυβέρνησης ως «θατσερική με στεροειδή».

«Η κεντροδεξιά διαχείριση του Μητσοτάκη σχετικά με το νομοσχέδιο οδήγησε σε δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση, που επισημαίνει ότι οι νέες ρυθμίσεις φέρνουν πολλά χρόνια πίσω τα εργασιακά κεκτημένα στο όνομα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η ΕΕ», υπογραμμίζει ο Guardian, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή:

«Βαπτίζετε τον Μεσαίωνα, Διαφωτισμό στη λογική της περισσότερης δουλειάς, λιγότερης αμοιβής, χωρίς προστασία», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα σχετικά με τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε να ακυρώσει τις μεταρρυθμίσεις εάν κερδίσει το επόμενες εκλογές.

«Σε μία χώρα με ζωντανή παράδοση στους εργατικούς αγώνες, με τους συνδικαλιστικούς φορείς να διοργανώνουν μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις, μένει να φανεί εάν τα μέτρα που εισάγει το νομοσχέδιο για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο», τονίζει ο Guardian προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «αντιμετώπισε σφοδρή αντίσταση στο νομοσχέδιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν απορρίψει τις μεταρρυθμίσεις, υποστηρίζοντας ότι αναστρέφουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο όνομα της ευελιξίας και των υπαγορεύσεων της ΕΕ που διαβρώνουν τη νομική προστασία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί