Η κυβέρνηση έσπευσε από την πρώτη στιγμή να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Η πολιτική εκμετάλλευση του εγκλήματος – Δεν ήταν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» της μαύρης δημόσιας σφαίρας που είχαν σπεύσει να ξεκινήσουν ανένδοτο κατά της οπλοκατοχής και του Ποινικού Κώδικα, αλλά και ο ίδιος ο Τσιάρας και ο Μητσοτάκης που έσυραν τον χορό – Οι δηλώσεις Τζήμερου, Λατινοπούλου, Ζαΐρη, Βελόπουλου

Η κυβέρνηση έσπευσε από την πρώτη στιγμή να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δολοφονία αναγγέλλοντας αυστηροποίηση της νομοθεσίας και βαρύτερες ποινές φυλάκισης στο Νέο Ποινικό Κώδικα για τις περιπτώσεις παρομοίων ειδεχθών εγκλημάτων.

Ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά την διάρκεια του 6ου Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανακοίνωσε την αύξηση της εκτιτέας ποινής (συνολική ποινή φυλάκισης) για την υφ΄όρων απόλυση των κρατούμενων από τα 2/5 που είναι σήμερα ως και στα 4/5 και προσέθεσε ότι συζητείται η αυστηροποίηση της προϋπόθεσης για την απόλυση στις περιπτώσεις που έχει επιβληθεί ισόβιος κάθειρξη!

Παράλληλα ξενοφοβικοί κύκλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα παραμύθια του συζύγου ότι οι δράστες μιλούσαν «σπαστά Ελληνικά» για να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο εναντίον όλων των μεταναστών. H πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Άννα Ζαΐρη έσπευσε να δηλώσει ότι “αυτή η έξαρση της εγκληματικότητας … νομίζω ότι οφείλεται … στην εισροή στην κοινωνία, πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα”!

https://www.youtube.com/watch?v=Nm5JBhjrSms

Ο ίδιος ο Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επικοινώνησε προσωπικά με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ζήτησε γρήγορη διαλεύκανση του εγκλήματος, ενώ οι δολοφόνοι επικηρύχθηκαν με το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ.

Ο Κυριάκος, Βελόπουλος, αρχηγός του ακροδεξιού μορφώματος Ελληνική Λύση μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Γλυκά Νερά, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας πρόταση νόμου για το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, ενώ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ τόσο της θανατικής ποινής όσο και την «απελευθέρωση» της αστυνομίας από τους κανόνες εμπλοκής

Η πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου έσπευσε να γράψει ότι η Αριστερά δεν νοιάζεται για την Καρολάιν γιατί η δεύτερη ήταν τάχα… λευκή και πλούσια! Δεν έκανε καν τον κόπο να μάθει ότι η δολοφονημένη κοπέλα ήταν μισή Φιλιππινέζα.

Τα κουμπούρια είχε πάρει όμως και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος θυμήθηκε τη 2η Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ (1791), για «την οπλοκατοχή και την οπλοφορία όχι για λόγους αυτοπροστασίας από την εγκληματικότητα, αλλά ώστε να μπορούν οι πολίτες να αντισταθούν σε μια κυβέρνηση, αν αυτή επιδιώξει να καταλύσει το Σύνταγμα και τους νόμους…».

Κομμάτι του «εισαγόμενου εγκλήματος» είχε εντοπίσει και ο γνωστός για τα ανθρωπιστικά του σχόλια συντάκτης της Καθημερινής, Τάκης Θεοδωρόπουλος: «..Επαγγελματίες, προφανώς, δολοφόνησαν την Καρολάιν εν ψυχρώ, προφανώς. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συζύγου μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Είναι τμήμα του εισαγόμενου εγκλήματος; Κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και χωρίς ιδεοληπτικές αγκυλώσεις για το εισαγόμενο έγκλημα, για τις δεκάδες συμμορίες διαφόρων εθνικοτήτων που περιφέρονται ανά την επικράτεια…».

Άλλοι πάλι δεν έχασαν ευκαιρία να επαναφέρουν την αραχνιασμένη ατζέντα τους και συγκεκριμένα το θέμα της οπλοκατοχής. Κατά τους ίδιους, η νομοθεσία τους περιορίζει από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα μέσω της εφαρμογής της αρχής της αναλογικής βίας. Χωρίς να μας εκπλήσσουν, στα σημερινά τους σχόλια, τα παραπάνω μοιάζουν πια περασμένα ξεχασμένα, ενώ μοιράζουν «μπράβο» στην ΕΛΑΣ.

Με σχόλια από prin.gr

Κάπου θα «έφταιγε» και η Καρολάιν

Η υπόθεση αυτή δεν θα μπορούσε να διαφέρει ως προς την ενοχοποίηση του θύματος, μια πρακτική που συναντάμε συνεχώς στον δημόσιο λόγο και αφορά την -από το παράθυρο- αναζήτηση ενδεχόμενων «ευθυνών» για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο θύτης.

Εδώ, πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης διαιωνίζουν ακάθεκτα το φαινόμενο, μέσα από «πιασάρικους» τίτλους. 

Left.gr

Δείτε επίσης: Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Όταν ο συζυγοκτόνος δάκρυζε μπροστά στην κάμερα

Άλλο ένα «καλό παιδί» που δολοφόνησε μια γυναίκα και οι πρόθυμοι να κατηγορήσουν τους «κακούς αλλοδαπούς»

Θα ισχύσει ο νόμος Τσιάρα για τον δολοφόνο της Καρολάιν;

Η εμετική ανάρτηση που είχε κάνει η Λατινοπούλου για την «λευκή και ευτυχισμένη» Καρολάιν, με την οποία κατηγορούσε την Αριστερά

Όταν η «ψυχολόγος» της Καρολάιν «έβλεπε» ένα ευτυχισμένο ζευγάρι και έναν… υποστηρικτικό σύζυγο

«Ο πετυχημένος άσπρος, τα έχω όλα όπως εγώ θέλω άντρας, αυτό λέγεται πατριαρχία και μεγαλώνουμε μέσα της»: Το ξέσπασμα της Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι

Τώρα κ. Ζαΐρη, που δεν την σκότωσαν αλλοδαποί;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί