Γλυκά Νερά: Πώς έφτασε στην ομολογία ο 32χρονος – «Απέφυγα τη σύλληψη για να μείνω με το παιδί μου», ισχυρίστηκε

Σε ανακοινώσεις σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά προχώρησε η η ΕΛΑΣ δίνοντας λεπτομέρειες για την πορεία των ερευνών, πώς έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τι δήλωσε ο ίδιος ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά την ομολογία του στις Αρχές.

«Το μόνο που ήθελα ήταν να αποφύγω τη σύλληψη για να μείνω με το παιδί μου» με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομολογία του στους αστυνομικούς ο 32χρονος καθ΄ομολογίαν σύμφωνα με τα όσα είπε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας κ.Χασιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τα εργαστήρια τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έδειξαν ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος, αλλά ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό δημιούργησε κενά για το χρόνο που έλεγε ότι ήταν δεμένος. Στη συνέχεια όπως είπε ο κ.Χασιώτης δόθηκε έμφαση στον τόπο της τραγωδίας όπου μελετήθηκαν αναλυτικά οι χώροι. Αναφέρθηκε στο παραβιασμένο παράθυρο στο υπόγειο που όπως είχε ισχυριστεί ο 32χρονος από εκεί είχαν μπει και οι δράστες. Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος.

Παρά τις έρευνες όμως, δεν διαπιστώθηκε άλλη ανθρώπινη παρουσία πέρα από το ζευγάρι. Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων έδειξε επίσης ενδείξεις για κίνηση αντικειμένων, ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος κάτι που επίσης δημιούργησε υποψίες σύμφωνα με τον κ. Χασιώτη. «Τον εξετάσαμε σχολαστικά. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του, εκείνος έφερε τη συζήτηση στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του, αλλά και στον επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την υπόθεση. Μας είπε ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει, αλλά να μείνει εκτός φυλακής για να μείνει με το παιδί του. Μας είπε ότι όλα έγιναν πάνω σε έναν διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του. Ομολόγησε μας είπε ότι τη σκότωσε, και ό,τι έκανε στη συνέχεια: Παραβίασε το παράθυρο, αναστάτωσε το χώρο, σκότωσε το σκύλο, τηλεφώνησε στην αστυνομία και δέθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ Πηνελόπη Μηνιάτη σημαντικό ρόλο στην πορεία των ερευνών έπαιξε η έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων όπου προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τα όσα είχε ισχυριστεί ο 32χρονος καθ’ομολογία δράστης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί