«Ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» η κατηγορία για τον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών

Κατηγορίες για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα απήγγειλε ο εισαγγελέας στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που χθες ομολόγησε πως σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά – Στον ανακριτή αργότερα σήμερα ο 33χρονος συζυγοκτόνος, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είναι η βασική κατηγορία με την οποία ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα σε βάρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που το απόγευμα χθες, Πέμπτη, ομολόγησε στη ΓΑΔΑ ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του Καρολάιν Κράους, μπροστά στα μάτια του 11 μηνών παιδιού τους, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο 33χρονος συζυγοκτόνος επί ένα μήνα παραπλανούσε την αστυνομία με τον ισχυρισμό ότι το έγκλημα διέπραξαν ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι τους

Οι κατηγορίες

Η δίωξη που ασκήθηκε  από τον εισαγγελέα σε βάρος του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αφορά τα κακουργήματα της:

-Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και

-Κακοποίησης ζώου.

Τα πλημμελήματα που του αποδίδονται είναι:

-Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του

-Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Ύποπτος φυγής

Ήδη σε βάρος του 33χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται: ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας. Επίσης, οι Αρχές θεωρούν τον δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν, αλλά και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία. Κατά το σκεπτικό των Αρχών οι ενέργειες του πιλότου δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Στον ανακριτή αργότερα σήμερα ο κατ’ ομολογία δολοφόνος

Ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεως αναμένεται να μεταχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής ο 33χρονος πιλότος, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.

Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο πιθανότατα θα ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία του.

Στα δικαστήρια βρίσκεται ήδη ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

Η ομολογία στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος πιλότος, που “έσπασε” μετά από κατάθεση περίπου οκτώ ωρών, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την άτυχη κοπέλα, πάνω στα νεύρα του, μετά από ένα διαπληκτισμό τους, το μοιραίο βράδυ, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε συνεργό. Ο σύζυγος της 20χρονης ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συνεχείς προστριβές με την Καρολάιν, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους.

«Τα στοιχεία δεν μπορούσαν να περιμένουν» δήλωσε λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, εξ’ ου και οι αστυνομικοί μετέβησαν εσπευσμένα με ελικόπτερο στην Αλόννησο και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας είχε μεταφερθεί εσπευσμένα το πρωί από την Αλόννησο, όπου τελέστηκε μνημόσυνο για την άτυχη κοπέλα, στη ΓΑΔΑ, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είχε στα χέρια της νέα στοιχεία, όπως επιβεβαίωσε και με τις ανακοινώσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν τα εξής:

Η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβαδίζει χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα ότι γίνονται βήματα.
Την ίδια στιγμή το βιομετρικό ρολόϊ – κινητό της άτυχης κοπέλας έχει καταγράψει παλμούς της, την ώρα που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο σύζυγός της έπρεπε να ήταν νεκρή.

Ενώπιον του του εισαγγελέα Εκτελέσεων ο 33χρονος γυναικοκτόνος

Ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεων οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 33χρονος πιλότος για την εκτέλεση του Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.

Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο πιθανότατα θα ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία του.

Στα δικαστήρια βρίσκεται ήδη ο συνήγορος του πιλότου Βασίλης Σπύρου, ο οποίος δηλώνει ότι ο εντολέας του «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν». Ο συνήγορος εκτιμά πως ο κατηγορούμενος «ξαλάφρωσε» με την ομολογία του εγκλήματος.

Οι ανακοινώσεις τις ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν ήθελα να σας εξαπατήσω απλώς ήθελα να παραμείνω με το παιδί μου έξω από τη φυλακή» υποστήριξε κατά τη χθεσινή του κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών, ο 33χρονος πιλότος, καθ’ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χασιώτης οι πρώτες υποψίες στους αστυνομικούς για τον 33χρονο σύζυγο της Καρολάιν προέκυψαν όταν διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν ήταν ιδιαίτερα ορατά τα σημάδια αντίστασης στο σώμα του, ενώ ο χώρος του σπιτιού είχε ερευνηθεί επιλεκτικά από τους υποτιθέμενους ληστές.

Παράλληλα, όπως είπε, ήταν «εξαιρετικά ασυνήθιστο το γεγονός ότι ο σκύλος ήταν κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας».

Από την πλευρά της η διευθύντρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ Πηνελόπη Μηνιάτη ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με όσα έλεγε ο 33χρονος.

Τις επόμενες ώρες η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασίσει η Εισαγγελία Ανηλίκων ποιος από το οικογενειακό περιβάλλον τής ενός έτους κόρης του δράστη και του θύματος του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά θα αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Η δικογραφία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται ήδη στην Εισαγγελία Ανηλίκων η οποία, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα θα αναθέσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά

Η απόφαση θα ληφθεί μετά από έρευνα που διενεργούν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες με εντολή της Εισαγγελίας να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης της πατρικής και μητρικής οικογένειας του παιδιού και προτείνουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο προς το παρόν διαμένει στην πατρική κατοικία του 33χρονου πιλότου.

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας Ανηλίκων στηρίζεται στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα που προβλέπει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Και μια εύστοχη ανάρτηση:

Πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί