Προς εξιχνίαση η δολοφονία της Καρολάιν – Στη ΓΑΔΑ με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ο σύζυγός της

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μέσα στη μεζονέτα όπου διέμενε με τον σύζυγο και το βρέφος τους, στα Γλυκά Νερά.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα της Πέμπτης. «Σχετικά με την υπόθεση των Γλυκών Νερών έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία για τα οποία χρειάζονται διευκρινίσεις, τα στοιχεία στην έρευνα δεν μπορούν να περιμένουν», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ. σε έκτακτη ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση. «Για αυτό και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέβη σήμερα στην Αλόννησο, ωστόσο περιμέναμε πρώτα να τελειώσει το μνημόσυνο και μετά μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ», συμπλήρωσε η ΕΛ.ΑΣ. δια του εκπροσώπου της.

«Θα μπορούσε να γίνει και χθες, ωστόσο σεβαστήκαμε την επιθυμία του 32χρονου να παραστεί στο μνημόσυνο της συζύγου του», ανέφερε ακόμη η ΕΛ.ΑΣ., η οποία αναφέρθηκε εν συνεχεία τον τρόπο με τον οποίο ο πιλότος μεταφέρθηκε από το νησί στην Αθήνα.

«Σήμερα τις πρωινές ώρες, ο 32χρονος σύζυγος του θύματος μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς από την Αλόννησο στη Σκιάθο και από κει αεροπορικώς στην Αθήνα για να εξεταστεί ως αυτόπτης μάρτυρας», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τις ανακοινώσεις

Θρίλερ με SMS από το κινητό της Καρολάιν

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν είναι ραγδαίες. Ο πιλότος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ για συμπληρωματική κατάθεση και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, από την έρευνα προκύπτει ένα νέο στοιχείο από το κινητό τηλέφωνο της 20χρονης Καρολάιν που έχασε τη ζωή της στη μεζονέτα.

Βάσει του ρεπορτάζ, περίπου τα μεσάνυχτα φέρεται να υπάρχει μία ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ της Καρολάιν και του συζύγου της. Από τα SMS φαίνεται ο 32χρονος να είναι στο ισόγειο της μεζονέτα και η 20χρονη στη σοφίτα και βάσει αναφορών διαφαίνεται βάσει αναφορών να υπάρχει προστριβή ανάμεσα στο ζευγάρι, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. Είναι κάποια επίθετα και κάποιοι χαρακτηρισμοί, γραμμένοι στα αγγλικά, από την Καρολάιν και οι αστυνομικοί θέλουν να δουν για ποιο λόγο διατυπώνονται και τι έχει συμβεί ακριβώς εκείνη την ώρα.

Σε ένα, μάλιστα, από τα SMS υπάρχει η χαρακτηριστική λέξη “stupid”. Στα μηνύματα που ανταλλάσσουν, φαίνεται να υπάρχει μία εκκρεμότητα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Τα στοιχεία που οδήγησαν τον 32χρονο στη ΓΑΔΑ – Το κινητό του, το smartwatch της Καρολάιν και οι κάρτες μνήμης των καμερών

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα κλήθηκε εσπευσμένα για περαιτέρω εξηγήσεις ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος βρισκόταν στην Αλόννησο, για το τρισάγιο στη μνήμη της δολοφονημένης συζύγου του. Η ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων δίνουν τελείως διαφορετική κατεύθυνση στην έρευνα για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και ίσως να υπάρξουν ακόμη και εντός της ημέρας σημαντικές εξελίξεις.

Με μία λιτή ανακοίνωση, η αστυνομία αναφέρει σε σχέση με τις εξελίξεις και τον λόγο που ο 32χρονος εξετάζεται: “Ο σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, ώστε να εξετασθεί, ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες”.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο 32χρονος θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για κάποια νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, ενώ θεωρούν θέμα χρόνου την εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρίσκονται κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με την αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι και την ώρα θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με το MEGA, από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει φαίνεται πως απαντώνται ερωτήματα τα οποία παρέμεναν αναπάντητα και δεν “έδεναν” με την εκδοχή της ληστείας. Αυτά τα ερωτήματα ήταν:

-πώς μπήκαν και βγήκαν οι δράστες από το σπίτι, καθώς δεν άφησαν οποιοδήποτε ίχνος

-πώς οι κάμερες δεν κατέγραψαν ούτε την άφιξή τους ούτε την αναχώρησή τους

-γιατί οι δράστες δεν πήραν ή κατέστρεψαν τα κινητά των θυμάτων και γιατί δεν κατέστρεψαν τις κάμερες, αλλά αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης

-γιατί ο δράστης έφραξε τη μύτη και το στόμα, μέχρι θανάτου, της Καρολάιν, ενώ θα μπορούσε απλώς να την οδηγήσει στη λιποθυμία

-για τον χρόνο λιποθυμίας του 32χρονου πιλότου.

Σύμφωνα με το MEGA, προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για τη χρονική στιγμή που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του σπιτιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα SIM. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα.

Επίσης, σημαντικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτουν από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς, σύμφωνα με το ΜEGA, φαίνεται ότι εντοπίστηκε κάποια “δραστηριότητα” στο κινητό του 32χρονου την κρίσιμη χρονική περίοδο. Ώρα, που, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, δεν φαίνεται το κίνητρο να έχει σχέση με τη ληστεία.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει πει ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όμως, δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

“Μίλησε” το smartwatch της Καρολάιν

“Κλειδί” αποτελεί το κινητό-ρολόι που φορούσε στο χέρι της η άτυχη 20χρονη. Όταν το πήραν οι αστυνομικοί και πραγματοποίησαν τον σχετικό έλεγχο διαπίστωσαν ότι είχε καταγράψει κάποιους παλμούς. Όμως η ώρα που καταγράφηκαν οι παλμοί δεν συμπίπτουν με τις ώρες που, σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου πιλότου, είχαν εισβάλει οι δράστες στη μεζονέτα. Αυτό κινητοποίησε τους αστυνομικούς που έκριναν ότι ο 32χρονος έπρεπε να μεταβεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Και επειδή δεν μπορούν να μένουν αναπάντητα ερωτήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, επέλεξαν -παρότι βρισκόταν στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της συζύγου του – να στείλουν το ελικόπτερο να τον μεταφέρει στη ΓΑΔΑ, ώστε να του παραθέσουν τα νέα δεδομένα και να δώσει απαντήσεις.

Αποκλείουν το κίνητρο της ληστείας

Πρόκειται για πολύ σημαντικό στοιχείο που μαζί με άλλα που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., κάνουν τους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, να αποκλείουν το σενάριο της ληστείας. “Εδώ που φτάσαμε, δεν μπορούμε να αφήνουμε κανένα στοιχείο στην τύχη του” ανέφερε στο OPEN αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς μέχρι τότε η ΕΛ.ΑΣ. θεωρούσε πιθανό το ενδεχόμενο να πρόκειται για ληστεία, όμως τα νέα δεδομένα οδήγησαν τις έρευνες σε διαφορετική κατεύθυνση.

Η μεταφορά στην Αθήνα

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. με δύο αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών μετέβη στην Αλόννησο όπου βρισκόταν ο 32χρονος για το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι αξιωματικοί της ασφάλειας τον πλησίασαν διακριτικά και τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει. Από την Αστυνομία αναφέρουν ότι μπορεί να κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του για λόγους ασφαλείας, όμως η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τα στοιχεία είναι σημαντικά και πρέπει να σημειωθεί επιτάχυνση στις έρευνες.

Ακόμη δύο καταθέσεις

Σύμφωνα με την εκπομπή Tlive του ALPHA, εκτός από τον 32χρονο, φέρεται να έχει κληθεί για να καταθέσει ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε εργασιακή σχέση με το ζευγάρι, εκτελώντας κάποιες εργασίες στη μοιραία μεζονέτα. Κλήθηκε και εκείνος να δώσει νέα κατάθεση όμως δεν προέκυψε κάτι και έχει ήδη αποχωρήσει.

Επίσης, έχει μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να δώσει κατάθεση ή ενδεχομένως και να αναγνωρίσει κάποιο άτομο, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον 32χρονο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί