Μήνυση από τον πατέρα του Β. Μάγγου για την κακοποίησή του

“Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκε, βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, λοιδορήθηκε, παρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο.Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε…”

Μήνυση κατά παντός υπαιτίου για την κακοποίηση του 27χρονου Βασίλη Μάγγου στον Βόλο από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, κατέθεσε χθες ο πατέρας του Γιάννης Μάγγος.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Βασίλης Μάγγος – μετέχοντας στον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από το τσιμεντάδικο της Lafarge στο Βόλο – χτυπήθηκε αναίτια μπροστά στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης από αστυνομικούς της Α.Δ. Μαγνησίας, βασανίστηκε και οδηγήθηκε στο θάνατο, μέχρι σήμερα η οικογένειά του δεν έχει ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του πορίσματος από την διεξαγόμενη ΕΔΕ. Και αυτό, παρά τη δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι το περιστατικό ξυλοδαρμού θα διερευνηθεί «απολύτως» ανεξάρτητα από τα αίτια θανάτου του.

Ο Γ. Μάγγος επισημαίνει πως έχει γίνει γνωστό ότι η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και ήδη κάποιοι από τους ελεγχθέντες αστυνομικούς παραπέμπονται πειθαρχικά. Ωστόσο, με την επίκληση της της αρχής της μυστικότητας, τα ονόματα των εμπλεκομένων στην κακοποίηση δεν έχουν κοινοποιηθεί στην οικογένεια του 27χρονου.

«Ο γιος μας στοχοποιήθηκε, επειδή είχε αναπτύξει πολιτική δράση, χτυπήθηκε, βασανίστηκε, προπηλακίστηκε, λοιδορήθηκε, παρότι οι βασανιστές του γνώριζαν πολύ καλά ότι ανήκε σε ευάλωτη ομάδα. Αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά. Υπέστη βαριές σωματικές και ψυχικές, για την υγεία και τη ζωή του, βλάβες, ακυρώθηκε η προσωπικότητά του, δεν άντεξε την άδικη ταπείνωση, οδηγήθηκε στον θάνατο. Αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, σήμερα θα ζούσε…» υπογραμμίζει ο Γ. Μάγγος.

«Η κακοποίησή του, αφενός δεν αιτιολογεί το λόγο της σύλληψής του – αφού τίποτε δεν προέκυψε εις βάρος του – αφετέρου συνιστά βασανισμό, προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και καταπάτηση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος» σημειώνει. Εξηγεί δε ότι η μήνυση υπεβλήθη γιατί όταν «αστυνομικοί υπερβαίνουν τα όρια του νόμου – τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν – τότε προκύπτουν όχι μόνον πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Μήνυση από τον πατέρα του Β. Μάγγου για την κακοποίησή του”

  1. Φτηνή, τιποτένια, ναζίστρια

    Με κακοποίησε βάναυσα η κα Μυρωνάκη Παπαδάκη Αμαλία στους χώρους της υπηρεσίας της (γραφείο αλλοδαπών), γιατί προφανώς δεν είμαι “περήφανη Ελληνίδα” όπως η ίδια… Όμως εγώ θα ζήσω και θα την τιμωρήσω με όμορφο τρόπο, θα την κάνω ηρωίδα σε βιβλίο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί