«Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση στην έναρξη των αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021»

Στη Βουλή το θέμα, με Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία έναρξης των αιτήσεων για την καταβολή του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος της ακαδημαϊκής χρονιάς 2020-2021, αναδεικνύει με Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη και 49 ακόμα Βουλευτών.

«Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα, έχοντας σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία, την κοινωνική συνοχή και το σύνολο της οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Χιλιάδες φοιτητές και οι οικογένειές τους που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, περιμένουν ακόμα το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, που θα έπρεπε να λειτουργεί από την 1η Ιουνίου. Απαιτείται η άμεση έκδοση της εγκυκλίου που θα καθορίζει την διαδικασία υποβολής και την ημερομηνία των ηλεκτρονικών αιτήσεων, η επανεξέταση των κριτηρίων επιλεξιμότητας, καθώς και μέριμνα έτσι ώστε να δοθεί το στεγαστικό επίδομα σε όλους τους φοιτητές που διατήρησαν το σπίτι τους στην πόλη που φοιτούν, από την αρχή της χρονιάς του 2020 έως και το εαρινό εξάμηνο του 2021.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, αυτό το επίδομα αποτελεί μια «ανάσα» για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αφού καλύπτει ένα μέρος των ενοικίων τους. Τονίζεται επίσης ότι οι αιτήσεις για την χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, υποβάλλονται εντός προθεσμίας, από 1 έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους, όπως αναφέρει συγκεκριμένα η τελευταία ΚΥΑ. Προθεσμίες, που όπως φαίνεται μένουν μόνο στα χαρτιά, παρά τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης χρονιάς, όπου οι διαδικασίες θα έπρεπε να ήταν πιο άμεσες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί