Εγγραφές στο Πειραματικό, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Ανακοίνωση προς τους γονείς της διεύθυνσης του 8ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου:

Σας ενημερώνουμε για την δυνατότητα φοίτησης του παιδιού σας σε νέο Πειραματικό Σχολείο από το σχολικό έτος 2021-22.

Συγκεκριμένα για την γεωγραφική περιοχή σας, θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2021-22 το  8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου ως Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο αντίστοιχα σύμφωνα με το ΦΕΚ 776/Β/26-2-2021.

Για την φοίτηση  του παιδιού σας στο Πειραματικό Σχολείο, θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμπληρώσετε (ως κηδεμόνας) την αίτηση ηλεκτρονικά στο https://www.iep.edu.gr/pps/deppsform.php έως την 17η Ιουνίου 2021. Λεπτομέρειες για την διαδικασία υποβολής της αίτησής σας, μπορείτε να δείτε στην Υ.Α. αρ. Πρ. 58877/Δ6/25-5-2021. Αίτηση μπορείτε να συμπληρώσετε ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής σας. Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο aitiseispps@minedu.gov.gr

Λάβετε υπόψη σας ότι:

  1. Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη του Πειραματικού Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022 πραγματοποιείται με κλήρωση
  1. Τα Πειραματικά σχολεία, λειτουργούν σύμφωνα με τον N.4692/12-06-2020, ενώ ο αριθμός τους συμπληρώθηκε με το ΦΕΚ 776/Β/26-2-2021 και την Υ.Α. αρ. πρ. 51614/Δ6 11-5-2021. Ιδρύθηκαν για να αποτελέσουν θετικά παραδείγματα, να καλλιεργήσουν και να διαδώσουν τις βέλτιστες εκπαιδευτικές μεθόδους, πρακτικές και εργαλεία προς αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ώστε τελικά να ωφελείται κάθε μαθητής/τρια.

Ενδεικτικές επιπλέον δυνατότητες που παρέχουν τα Πειραματικά Σχολεία είναι οι όμιλοι αριστείας και δημιουργικότητας, η εφαρμογή πιλοτικών σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας,  η συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα μέσω της συνεργασίας με Πανεπιστήμια κ.ά. ερευνητικούς φορείς εντός και εκτός χώρας, η διδασκαλία από εκπαιδευτικούς οι οποίοι αξιολογούνται με βάση τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους και υπηρετούν με θητεία η οποία ανανεώνεται μετά από θετική αξιολογική κρίση. 

Η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία αυτά από απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να γίνεται με ευθύνη της Πολιτείας όπως και σε κάθε άλλο σχολείο.

Σας καλούμε να αξιοποιήσετε τις νέες ευκαιρίες που δίνονται για την πρόοδο του παιδιού σας και να συμβάλετε στην προσπάθεια της Πολιτείας για αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί