Στους δρόμους ξανά όλη η χώρα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου (Βίντεο & φωτο)

Έχει κηρυχθεί «παράνομη» η απεργία έως τις 10 το πρωί για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, οι οποίοι ωστόσο είχαν διαφοροποιήσει τον τρόπο κινητοποίησής τους, μέσω προκήρυξης στάσεων εργασίας, ούτως ώστε να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι Πανελλαδικές εξετάσεις

Άλλη μια «μάχη» κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη δίνουν συνδικάτα και εργαζόμενοι που έχουν προγραμματίσει πρωινά και απογευματινά συλλαλητήρια στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 έξω από τη Βουλή. «Θα γυρίσουμε στο μεσαίωνα» υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και μιλούν για ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει «καταστάσεις σκλάβων του 21ου αιώνα».

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του “Χατζηθάφτη”. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

απεργία ΑΔΕΔΥ
(avgi.gr)
απεργία ΑΔΕΔΥ
(avgi.gr)

Θεσσαλονίκη 

Σε κλοιό συγκεντρώσεων και η Θεσσαλονίκη. Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ακτιβιστική ενέργεια μελών του ΚΚΕ. Ανήρτησαν πανό στην «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών».Efsyn.gr

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο πραγματοποιούνται σήμερα διπλές συγκεντρώσεις. Η μία έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωΐ και η δεύτερη την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε ακόμη: Ο ξεσηκωμός των εργαζομένων στην Κρήτη για το νομοσχέδιο – έκτρωμα (Φωτο)

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν τα σωματεία που προσκυνται στο ΠΑΜΕ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκοπουλος» και «Φαιστός», ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών αγώνα κ Εργαζομένων Ηρακλείου κ.α.. Παράλληλα, και το Εργατικό Κέντρο απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο.

Δείτε φωτογραφίες του Κώστα Μεταξάκη για το imageonline.gr από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας:

Στα Χανιά

Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΔΟΕ. Καταφέρθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή το βράδυ.

“Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και την απεργία”, φώναζαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άλλα σωματεία, όπως ή Ένωση Οικοδόμων και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Χανίων.

Δείτε τι δήλωσαν ο Αντώνης Τσαλαπάκης, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, ο Γιάννης Περάκης, μέλος “Ταξικής Πορείας” και ο Φώτης Μπιχάκης, γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων στο zarpanews.gr:

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιώντας στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. ώς τις 5 μ.μ. Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3), Ηλεκτρικός και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) κι έτσι ΟΣΕ και Προαστιακός προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. «Δεμένα», τέλος, θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς 13 ναυτεργατικά σωματεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. 

Στάση εργασίας και στα ΜΜΕ

Χωρίς ειδήσεις θα κυλήσει το τετράωρο 14:00 – 18:00 την Τετάρτη, καθώς τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ προκήρυξαν στάση εργασίας.

Η στάση εργασίας  αφορά όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών, Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί