Ο ξεσηκωμός των εργαζομένων στην Κρήτη για το νομοσχέδιο – έκτρωμα (Φωτο)

Δυναμικό παρών δίνουν και οι εργαζόμενοι στην Κρήτη στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.

Δείτε επίσης: Στους δρόμους ξανά όλη η χώρα κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου (Βίντεο & φωτο)

Τρίτη ημέρα συζήτησης για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη (Live)

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο πραγματοποιούνται σήμερα διπλές συγκεντρώσεις. Η μία έγινε στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωΐ και η δεύτερη την ίδια ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν τα σωματεία που προσκυνται στο ΠΑΜΕ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκοπουλος» και «Φαιστός», ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών αγώνα κ Εργαζομένων Ηρακλείου κ.α.. Παράλληλα, και το Εργατικό Κέντρο απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο.

Δείτε φωτογραφίες του Κώστα Μεταξάκη για το imageonline.gr από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας:

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης

Παράλληλα, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Η ανακοίνωση από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών “Δ. Θεοτοκόπουλος’και “Φαιστός”:

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ψηφίσει το νομοσχέδιο – τερατούργημα την Τετάρτη 16/6. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους. Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα δίνουν συντονισμένα τη μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα, που εκθεμελιώνει εργασιακά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» καλούν σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την Τετάρτη 16 Ιούνιου ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

  • 12:00 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης εναντιωνόμαστε απέναντι σε όλες τις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης.
  • 18:30 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας ενώνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τις φωνές μας, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στο απογευματινό συλλαλητήριο που οργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την απεργία. Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Όχι στην κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε.. Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας».

Στα Χανιά

Στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΔΟΕ. Καταφέρθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή το βράδυ.

“Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και την απεργία”, φώναζαν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άλλα σωματεία, όπως ή Ένωση Οικοδόμων και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Χανίων.

Δείτε τι δήλωσαν ο Αντώνης Τσαλαπάκης, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Χανίων, ο Γιάννης Περάκης, μέλος “Ταξικής Πορείας” και ο Φώτης Μπιχάκης, γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων στο zarpanews.gr:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί