Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης: Κοινή επίθεση κυβέρνησης – περιφέρειας στα δικαιώματα των εργαζομένων

“Οι εργαζόμενοι της Κρήτης, με αγώνα, θα δώσουν απάντηση”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης, σχετικά με το περιφερειακό συμβούλιο που έγινε χθες, 15/6/2021.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Κοινή επίθεση  κυβέρνησης – περιφέρειας. 

Οι εργαζόμενοι της Κρήτης, με αγώνα, θα δώσουν απάντηση. 

Χθες 15 Ιούνη, στο περιφερειακό συμβούλιο, μια μέρα πριν την απεργία ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, έγινε πιο φανερή  η ευθυγράμμιση με την επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ στα δικαιώματα των εργαζομένων, όλων των συνδυασμών της περιφέρειας που στηρίζονται σε ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.  Η στοίχισή τους στον στόχο να «βάλουν πλάτη» στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. 

Από κοινού οι συνδυασμοί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στήριξαν το ψήφισμα που κατέθεσαν οι  πρόεδροι των τεσσάρων  Εργατικών Κέντρων  της Κρήτης – υποτίθεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας – με προτάσεις βγαλμένες από τα συρτάρια των μεγαλοεργοδοτών. Καμία απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου δεν έμεινε έξω. 

Οι μάσκες έπεσαν, αφού αρνήθηκαν την παραμικρή αναφορά στην απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. 

Η ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι η αιτία που κατέφυγαν σε φίμωση κάθε άλλης φωνής. Αρνήθηκαν να συζητήσουν (!) ζητήματα που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση για τα δικαιώματα, το εισόδημα, την προστασία της ζωής των εργαζόμενων, τη διασφάλιση της ειρήνης,  την αλληλεγγύη  για τον λαό της Παλαιστίνης. 

Αρνήθηκαν τη συζήτηση για

►την επέκταση της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης στους μικροεπαγγελματίες, 

►τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων της Χερσονήσου, 

►έναν δημόσιο σύγχρονο ασφαλή δωρεάν Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, με ελεύθερη πρόσβαση χωρίς διόδια ή άλλο τρόπο εκμετάλλευσης και χωρίς δανεισμό που θα τον πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι. 

Λαϊκά προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – περιφέρειας και προβάλλει η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικώντας λύσεις ανακούφισης για τον λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Κρήτης:   Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης – περιφέρειας και εργατοπατέρων να οργανώσουν τη δική τους απάντηση. Με μαζικό ενωτικό, ταξικό αγώνα, με μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις κινητοποιήσεις στις 16 Ιούνη, για να μην περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, περιορίζει και ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί