Σειρά κρίσιμων ζητημάτων στη συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη

Με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς Στέλλα Αρχοντάκη πραγματοποίησε εκτενή συνάντηση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης. Μεταξύ άλλων στο τραπέζι της συνάντησης βρέθηκαν η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου, ζητήματα Παιδείας που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου, το ειδικό ζήτημα της σχολικής στέγης, καθώς και ζητήματα του Κτηματολογίου και των ακινήτων του Δήμου που η Κυβέρνηση επιδιώκει να παραχωρήσει στους ιδιώτες.  

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από την κα. Αρχοντάκη το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου δημιουργήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου ως μια σημαντική δομή κοινωνικής στήριξης των παιδιών στη βάση της διασφάλισης του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και στη γνώση, και με γνώμονα την ενισχυτική διδασκαλία παιδιών των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και με στόχο την προετοιμασία τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί με εθελοντική συμμετοχή 51 καθηγητών όλων των κλάδων καθώς και ειδικών παιδαγωγών και επιστημόνων, και με 172 συνολικά μαθητές στο 7ο Γενικό Λύκειο και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης. 

Ο Βουλευτής εξήρε το έργο των εθελοντών του Κοινωνικού φροντιστηρίου και τη συμβολή τους στην ισότητα των ευκαιριών που αυτό προσφέρει δηλώνοντας: «Σε μια βδομάδα που ήδη είναι σε εξέλιξη οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, έχει ίσως αξία να ανατρέξουμε σε θεσμούς που βρέθηκαν και βρίσκονται με πραγματική προσφορά και ανιδιοτέλεια στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους. Ένδειξη της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι ότι οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πέρυσι σε μεγάλο ποσοστό εισήχθησαν στην πρώτη σχολή της επιλογής τους με βάση το Μηχανογραφικό τους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές που μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες δίνουν τη μάχη απέναντι στην σημερινή πολιτική ιδιωτικοποίησης της Παιδείας».

Ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση του βουλευτή με την Αντιδήμαρχο έγινε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα δημόσια κτήρια που βρίσκονται στο Δήμο Ηρακλείου, την εμπλοκή της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου και το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση τους προς εκμετάλλευση υπέρ των Ηρακλειωτών, ζήτημα που οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναδείξει κοινοβουλευτικά ενάντια στην αδιάλλακτη πρόθεση της Κυβέρνησης για παραχώρηση σειράς ιστορικών ακινήτων του Δήμου σε ιδιώτες.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ζήτημα της σχολικής στέγης εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς, και η κα Αρχοντάκη ενημέρωσε για την τοποθέτηση 32 νέων αιθουσών αλλά και τις τεράστιες αναγκαιότητες συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων. Ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει εγκαίρως να μεριμνήσει και να άρει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια διευκολύνοντας τον Δήμο για σχολικές αίθουσες που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της σχολικής κοινότητας, αλλά και διασώζοντας και ανακαινίζοντας σημερινά σχολικά κτίρια που πρέπει άμεσα να επισκευαστούν-συντηρηθούν.

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης συζήτησε με την Αντιδήμαρχο Ηρακλείου το ζήτημα που έχει προκύψει με το Κτηματολόγιο και συγκεκριμένα για τα κληροτεμάχια που έχουν υποστεί κατατμήσεις εξαιτίας της παρόδου πολλών ετών και για το οποίο, όπως συζητήθηκε, απαιτείται καλά επεξεργασμένη νομοθετική παρέμβαση. Ο Βουλευτής ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο για την αναλυτική ενημέρωση, ενώ ανέφερε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει αλλά και άλλες που δρομολογούνται πάνω στο ζήτημα αυτό προκειμένου να βρεθεί μια οριστική λύση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί