Η Ολλανδία 3-2 την Ουκρανία

Η Ολλανδία ξεκίνησε για θρίαμβο, προηγήθηκε 2-0, ισοφαρίστηκε από την Ουκρανία 2-2, αλλά κατάφερε να νικήσει τελικά 3-2 στο θρίλερ του Αμστερνταμ για τον 3ο όμιλο του Euro 2020.

Το πρώτο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Ολλανδών που είχαν την υπεροχή, δημιούργησαν πέντε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά και τις πέντε τις σπατάλησαν (δύο φορές με τον Ντάμφρις, δύο με τον Βαϊνάλντουμ και μια με τον Ντεπάι) με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0. Στο ίδιο διάστημα οι Ουκρανοί περίμεναν τα πάντα επιθετικά από το δίδυμο Γιάρεμτσουκ-Γιαρμολένκο αλλά πάτησαν ελάχιστες φορές στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο β΄ μέρος οι Ολλανδοί ξεκίνησαν ορμητικά και μέσα σε έξι λεπτά (52’-58’) πέτυχαν δύο γκολ με τους Βαϊνάλντουμ και Βεγκχορστ με τους Ουκρανούς να δείχνουν χαμένοι τον αγωνιστικό χώρο. Όμως μια απίθανη έμπνευση και σουτ του Γιαρμολένκο στο 75’ που μείωσε σε 2-1 έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Και σα να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά μετά, ο Γιάρεμτσουκ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (2-2) παγώνοντας τους Ολλανδούς…

Τελικά στο 85’ ο κορυφαίος του ματς Ντάμφρις με γυριστή κεφαλιά έδωσε τη νίκη 3-2 στους Οράνιε…

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Μπλιντ (64’ Ακε), Ντε Φράι, Τιμπέρ (89’ Φέλτμαν), Βαν Άανχολτ (64’ Βίνταλ), Ντάμφρις, Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Βέγκχορστ (89’ Λ. Ντε Γιόνγκ), Ντεπάι (90′ Μάλεν)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Ματβιγιένκο, Μικολένκο, Καραβάεβ, Ζιντσένκο, Σίντορτσουκ, Μαλινόβσκι, Γιαρμολένκο, Ζούμπκοφ (13’ Μάρλος, 65’ Σαπαρένκο), Γιάρεμτσουκ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί