Κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Serita Beach» για την άμεση ανάκληση των μειώσεων μισθών

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ξενοδοχείο «Serita Beach» του ομίλου «The A Hotels». Η εργοδοσία του συγκεκριμένου ξενοδοχείου «εν μια νυκτί» επέβαλε στους εργαζόμενους μειώσεις μισθών που αγγίζουν μέχρι και το 20%, δηλαδή μείον 100-150 ευρώ το μήνα, με την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Κατά την παρέμβαση έγινε συνάντηση με το διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα μεταφέρει το αίτημα των εργαζομένων για άμεση των μειώσεων στη διοίκηση της εταιρίας.

Δεν πέφτουμε βέβαια από τα σύννεφα με την κατάσταση αυτή. Είναι ένα μόνο από τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ξενοδοχεία, που και φέτος καταγγέλονται στους συνδικαλιστές της ΔΑΣ. Για άλλη μια τουριστική σεζόν είναι καθημερινότητα η απληρωσιά, η εντατικοποίηση, το πετσόκομμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας από τους μεγαλοξενοδόχους με τις ευλογίες μάλιστα της κυβέρνησης που φέρνει νομοσχέδιο για την πλήρη κατάργηση του 8ωρου, την ισοπέδωση των ελεγκτικών μηχανισμών, τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για να μη σηκώνει κανείς κεφάλι! Για να δουλεύουμε όσο θέλει και όποτε θέλει ο εργοδότης. Για να αγοράζουν τη δουλειά μας, τον κόπο και των ιδρώτα μας ακόμα πιο φτηνά.

Το έχουμε ξαναδεί το έργο: «Να βάλουμε πλάτη», «να βοηθήσουμε την επιχείρηση», «είμαστε οικογένεια»… Άραγε στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως και σε κάθε μεγάλο ξενοδοχείο, ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ Ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»;;;

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ;;;

Δεν τους φτάνει που «μπούκωσαν» στα κέρδη, κάνουν επενδύσεις, ανακαινίσεις, επεκτάσεις με ζρήμα που έβγαλαν από τις μεγάλες μειώσεις των μισθών μας τα τελευταία 10-15 χρόνια, την καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων με τις «ατομικές συμφωνίες», τα ωράρια λάστιχο που φτάνουν τις 10 και 12 ώρες. Δε δίνουν «δεκάρα τσακιστή» για το ότι βάζουμε την ίδια μας τη ζωή σε κίνδυνο, με εργατικά ατυχήματα, λιποθυμίες και επαγγελματικές ασθένειες να είναι συνηθισμένα. 

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!Απαιτούμε σήμερα από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απαράδεκτες μειώσεις μισθών,να επιστρέψει τα χρήματα στη μισθοδοσία του Μαϊουκαι να δεσμευτεί για την εφαρμογή της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών. Μόνο με το μαζικό αγώνα μας μπορεί να διασφαλιστεί η εφαρμογή της ΣΣΕ, η απόκρουση μειώσεων, η επαναπρόσληψη όλων χωρίς εξαιρέσεις, το 8ωρο, απέναντι στο συνολικό ξήλωμα κατακτήσεων, που ξενοδόχοι και κυβέρνηση επιδιώκουν. Όσοι μέχρι τώρα δεν έκαναν το βήμα, ήρθε η ώρα να το κάνουν! Να πιστέψουν στη δύναμή τους, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Οι δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας θα είμαστε δίπλα τους και θα υπερασπιστούμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες.

Το μήνυμα σε εργοδότες και κυβέρνηση δόθηκε στην απεργία της 10ης Ιούνη: ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ!

Καλούμε σε άμεση έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, για να οργανωθεί ο αγώνας των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Serita Beach, και σε όλα τα ξενοδοχεία που είναι σε εξέλιξη η επίθεση της εργοδοσίας. Για να αποφασιστεί και να προετοιμαστεί νέα 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη, σε συντονισμό με σωματεία και μαζικούς φορείς για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί