Euro 2020: Πρεμιέρα με νίκη η Σλοβακία, 2-1 την Πολωνία

Στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου στο Euro 2020, η Σλοβακία νίκησε στην Αγία Πετρούπολη 2-1 την Πολωνία κι έγινε φαβορί για την πρόκριση

Καλύτεροι στο ματς οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 18’ όταν μετά από ατομική προσπάθεια και σουτ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Μακ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια στη πλάτη του γκολκίπερ Στσέσνι και κατέληξε στα δίχτυα. Η Πολωνία προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ήταν φλύαρη και ακίνδυνη επιθετικά.

Στο β’ μέρος η Πολωνία πάντως κατάφερε με το ξεκίνημα να ισοφαρίσει τον αγώνα. Στο 46’ ο Ρίμπους μπήκε ωραία στην περιοχή έκανε το γύρισμα στον Λινέτι και αυτός με ένα αδύναμο πλασέ, κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από το ύψος της μικρής περιοχής (1-1). Όμως στο 62’ ο Κριχόβιακ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και η αντεπίθεση της Πολωνίας έμεινε στη μέση.

Η Σλοβακία αναθάρρησε πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 69’ κατάφερε με τον κεντρικό αμυντικό της τον Σκρίνιαρ να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ (2-1). Οι Πολωνοί έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 92’ με σουτ του Μπέτναρεκ μόλις άουτ από το σημείο του πέναλτι.

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Κριχόβιακ (δύο), Χουμπότσαν.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Στσέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74’ Πούχοτζ), Λινέτι (74’ Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85’ Μόντερ), Γιόσβλακ, Λεβαντόφσκι, Ζιελίνσκι (85’ Σφιντέρσκι).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (79’ Κοσένικ), Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χουμπότσαν, Χασάσλιν (88’ Ντούρις), Κούτσκα, Χρομάντα (79’ Χροσοβσκι), Μακ (88’ Σουσλόφ), Χάμσικ, Ντούντα (92’ Γκρέγκους)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί