Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την έναρξη των πανελλαδικών

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Εύχομαι κάθε επιτυχία στις μαθήτριες και τους μαθητές που από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εξετάσεις που σημαδεύονται από τις σημαντικές ιδιαιτερότητες που η πανδημία επέφερε στη σχολική χρονιά, τις αλλαγές στον τρόπο προετοιμασίας των υποψηφίων, την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Σημαδεύονται όμως και από την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μια αλλαγή που θεωρούμε ότι μόνο αρνητικά αποτελέσματα επιφέρει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η στιγμή στη ζωή των παιδιών μας, είναι μόνο ένας από τους σημαντικούς σταθμούς της πορείας τους. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, τίποτα δεν τελειώνει με τις πανελλαδικές. Το ακριβώς αντίθετο. Τότε αρχίζουν όλα! Γι’ αυτό και σας προτρέπω να ζήσετε τη στιγμή! Να δημιουργήσετε μια όμορφη ανάμνηση που θα σας συντροφεύει στη ζωή σας. Καλή δύναμη σε όλες και όλους!».

Σωκράτης Βαρδάκης: «Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων να μην σταματούν να διεκδικούν τα όνειρά τους και να επιμένουν στους στόχους τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτής της διαδικασίας»

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, εύχεται στους μαθητές καλή επιτυχία:

«Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι ίσως η πρώτη μεγάλη μάχη που δίνει κάποιος, λίγο πριν την ενηλικίωση. Είναι η κορύφωση ενός αγώνα ετών, για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.  

Δυστυχώς, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα φέτος, καθώς με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που νομοθέτησε η κυβέρνηση, πάνω από 20.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ένα μέτρο άδικο, που στερεί μια σημαντική ευκαιρία στους πιο αδύναμους και ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες. 

Ωστόσο, τα παιδιά μας δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν την μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους. Αποτελούν απλά μία δοκιμασία, από την οποία θα βγουν πιο δυνατοί.

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία, να μην σταματούν να διεκδικούν τα όνειρά τους και να επιμένουν στους στόχους τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτής της διαδικασίας».

Μήνυμα Νίκου Ηγουμενίδη στους μαθητές και τις μαθήτριες για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

Σε καθέναν από τους μαθητές και τις μαθήτριες θα ήθελα προσωπικά να πω: Δεν υπάρχει λόγος για κανένα άγχος. Κρατήστε μόνον τη νηφάλια σκέψη και την πίστη στις γνώσεις και τις δυνάμεις σας. Γνωρίζετε ότι δίπλα σας βρίσκονται οι γονείς, οι φίλοι και φυσικά οι δάσκαλοι σας. Είστε ήδη αξιέπαινοι αφού η χρονιά που διανύσατε δεν ήταν ούτε η ευκολότερη, ούτε και η πιο συνηθισμένη. Και κρατήστε στο νου ότι οι Πανελλήνιες είναι ένα σημαντικό, αλλά όχι το μόνο σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή σας. Σε κάθε περίπτωση, τα όνειρα σας θα ανοίγουν τους δρόμους για να τα κάνετε – πάντα με αγώνα – πραγματικότητα. Καλή Επιτυχία & Καλή Δύναμη σε όλους και όλες!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί