Δήμος Μαλεβιζίου: Συνάντηση του δημάρχου με την υπουργό Πολιτισμού

Συνάντηση είχε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. 

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την υπουργό για ανοιχτά ζητήματα που αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού στο Δήμο Μαλεβιζίου, ζητώντας τη βοήθεια και τη στήριξη της προκειμένου να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς. 

Συγκεκριμένα ο κ. Μενέλαος Μποκέας αναφέρθηκε στο θέμα της έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μαλεβιζίου. Το μόνο που απομένει είναι η θετική γνωμοδότηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για το δήμο.

Επίσης, ο δήμαρχος, ενημέρωσε την υπουργό για την ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» της μετατροπής της παλαιάς αποθήκης του συνεταιρισμού Γαζίου σε χώρο Πολιτισμού με προϋπολογισμό 3,1 εκατ ευρώ, με στόχο να στεγαστεί στο συγκεκριμένο κτίριο η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου αλλά και να αποκτήσει το Γάζι έναν πολυχώρο Πολιτισμού που έχει ανάγκη. 

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ζήτησε τη στήριξη της υπουργού, ώστε να εγκριθεί άμεσα, η επικαιροποίηση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την Ανάδειξη και Αξιοποίηση του Ενετικού Φρουρίου Παλαιοκάστρου και η ένταξη της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε το σχεδιασμό του δήμου για την συντήρηση και ανάδειξη της Έπαυλης των Καλλεργών στη Ροδιά.

Εκτενή συζήτηση έγινε τον πλούτο του Δήμου Μαλεβιζίου σε Βυζαντινά Μνημεία με το Δήμαρχο να ζητά την συνδρομή της κ. Μενδώνη, για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης που απαιτούνται σε αρκετά από αυτά όπως π.χ. ο Άγιος Φανούριος στην Κιθαρίδα.

Δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου: 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί