Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Γ. Αναστασάκης για τον στύλο πάνω στη διάβαση τυφλών

Η απάντηση για το δημοσίευμα του Candiadoc μετά από καταγγελία πολίτη

Με επιστολή του στο Candiadoc ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου, κ. Γιάννης Αναστασάκης, απαντά για το δημοσίευμα μετά από καταγγελία πολίτη, σχετικά με τον στύλο πάνω στη διάβαση τυφλών στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο.

Δείτε επίσης: Ο “έξυπνος” δήμος Ηρακλείου: Έβαλαν στύλο πάνω στη διάβαση τυφλών, έκαναν και… παράκαμψη! (φωτο)

Στην επιστολή του αναφέρει αναλυτικά:

Αναφορικά με το δημοσίευμα σας με τίτλο ” Ο “έξυπνος” δήμος Ηρακλείου: Έβαλαν στύλο πάνω στη διάβαση τυφλών, έκαναν και… παράκαμψη! (φωτο) – Candia Doc ” θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:Ο εν λόγω ιστός φωτισμού δεν τοποθετήθηκε προφανώς στο πλαίσιο της εκτελούμενης ανάπλασης της Λ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Βάσει της ενημέρωσης που έλαβα, αποτελεί μέρος του οδοφωτισμού του κόμβου της παραλιακής και υπάρχει στη θέση αυτή πάνω από δέκα χρόνια από την υλοποίηση της σχετικής ανάπλασης. 
Το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει βασικό στόχο τη δημιουργία μιας προσβάσιμης διαδρομής κατά μήκος της εσωτερικής περιμέτρου των τειχών και τηρούνται όλες οι προδιαγραφές της σχετικής νομοθεσίας για τις ράμπες, τα ελεύθερα  πλάτη των πεζοδρομίων και τις οδεύσεις των τυφλών. Η δε παράκαμψη του εμποδίου αυτού γίνεται με ενδεδειγμένου τύπου πλακίδια για την αλλαγή πορείας και δεν εγκυμονούν κίνδυνο για τους χρήστες.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η προσπάθεια να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας ΑμΕΑ είναι διαρκής και θα είναι κομμάτι του σχεδιασμού μας για όλα τα νέα έργα που προγραμματίζονται.
Στη διάθεση σας πάντα για διευκρινίσεις,

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί