Ποιον εκπροσωπούσε ο Π. Μαντούβαλος στο Λασίθι, “τη ΝΔ, το παραδικαστικό κύκλωμα ή και τους δυο;”

Το ερώτημα, “ποιον εκπροσωπούσε ο κ. Μαντούβαλος; ” στην εκδήλωση για τους αστυνομικούς που σκοτώθηκαν κατά την απόδραση της 8ης Ιουνίου 1989 στη φυλακή της Νεάπολης, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου, με δεδομένο ότι είναι καταδικασμένος για τη συμμετοχή του σε παραδικαστικό κύκλωμα και δωροδοκία δικαστών.

Στην τελετή τιμής και μνήμης που έγινε την Τρίτη 8/6/2021 στις Φυλακές Νεάπολης για τους δυο Αστυνομικούς που έπεσαν κατά την εκτέλεση καθήκοντος, εμφανίστηκε και χαιρέτησε ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καταδικασμένος για τη συμμετοχή του σε παραδικαστικό κύκλωμα και δωροδοκία δικαστών. Μετά μάλιστα την αμετάκλητη καταδίκη του για κακούργημα, του έχει αφαιρεθεί δια παντός και η δικηγορική ιδιότητα από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Πειραιά.

Όπως φάνηκε κι από την παραπομπή του εν ενεργεία αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση Novartis, η διασύνδεση του κυβερνώντος κόμματος με κυκλώματα της Δικαιοσύνης, έχει μεγάλη παράδοση. Ο συγκεκριμένος Αντιεισαγγελέας ήταν ο βασικός κατήγορος στην περίφημη υπόθεση “σκευωρία Novartis”, που έστησε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, αν και ο ίδιος παραπέμπεται για άρνηση παραλαβής στοιχείων από το FBI, που αφορούσαν πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας.

Το ερώτημα λοιπόν προκύπτει αβίαστα: Ποιον εκπροσωπούσε ο κ. Μαντούβαλος; 

Τη Νέα Δημοκρατία, το παραδικαστικό κύκλωμα ή και τους δυο;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί