Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στην τελική ευθεία το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής για τους υγειονομικούς

Φαίνεται πως η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού έχει ανοίξει για τα καλά και λίαν συντόμως αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μάλιστα πολύ πριν τον Οκτώβριο, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, σε λίγες μέρες αναμένεται η Επιτροπή Βιοηθικής να παραδώσει στα χέρια του Πρωθυπουργού τη γνωμοδότησή της, προκειμένου η Κυβέρνηση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα και στις ανάλογες ανακοινώσεις. Ήδη τα μέλη της Επιτροπής έχουν συνεδριάσει αρκετές φορές και έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, όπως γιατρούς, νοσηλευτές και ανθρώπους που εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Έτσι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχει ομοφωνία σε ό,τι αφορά τη γνωμοδότηση και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός συγκεκριμένων ομάδων δεν θα αργήσει να έρθει.

Να σημειωθεί πως το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού από το βήμα της Βουλής.
Όπως είπε, «την πειθώ που έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Πολύ σύντομα έπειτα από αίτημά μου θα γνωμοδοτήσει δημόσια η Επιτροπή Βιοηθικής και η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευσή της θα αποφασίσει με ευαισθησία αλλά και με σαφή προτεραιότητα τη δημόσια υγεία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί