«Ούτε ένα ευρώ για πολιτικές που δε σέβονται το Κράτος Δικαίου»

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ/The Left & Μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ Κώστα Αρβανίτη, στην Ολομέλεια του Ε/Κ για το Κράτος Δικαίου στην ΕΕ και τον Μηχανισμό Αιρεσιμότητας:

Εφαρμογή του κανόνα τις Αιρεσιμότητας εδώ και τώρα χωρίς απολύτως καμία διάκριση μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ ήταν η κεντρική ιδέα της ομιλίας του Κώστα Αρβανίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρενέβη στη συζήτηση για την εφαρμογή του νέου Κανονισμού για την Αιρεσιμότητα που συνδέει τις χρηματοδοτήσεις με Ευρωπαϊκά κονδύλια με το σεβασμό στο Κράτος Δικαίου. 

«Πουθενά, και για κανένα κράτος δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιούνται Ευρωπαϊκά χρήματα για διακρίσεις, αποκλεισμούς, καταπάτηση Δικαιωμάτων & του Κράτους Δικαίου» υποστήριξε ο Κώστας Αρβανίτης, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε σχετικές υποθέσεις από την πρόσφατη επικαιρότητα στη χώρα μας, όπως τη δολοφονία Καραϊβάζ, τις διώξεις δικαστικών αλλά και δημοσιογράφων που ερευνούν υποθέσεις διαφθοράς, αλλά και την πρόσφατη υπόθεση απαγόρευσης προς υπαλλήλους να καταθέσουν ενώπιων της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε βάρος της Διοίκησης της Υπηρεσίας τους, ζήτημα για το οποίο έχουν ήδη απευθύνει ερώτηση προς την Κομισιόν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όλα τα δικαιώματα, όλων των Ευρωπαίων πολιτών σε κάθε κράτος-μέλος είναι πολύτιμα και πρέπει να γίνονται σεβαστά, ήταν το μήνυμα του Κώστα Αρβανίτη ο οποίος στην αρχή της ομιλίας τους ζήτησε από την Κομισιόν να περάσει πια από τις διαπιστώσεις στις πράξεις τονίζοντας «απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει στην πράξη τον κανονισμό Αιρεσιμότητας» 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Κώστα Αρβανίτη: 

Σήμερα απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εφαρμόσει στην πράξη τον κανονισμό αιρεσιμότητας που καταφέραμε, με πολύ κόπο, με πολύ προσπάθεια να θεσπίσουμε. 

Δηλαδή ζητάμε από την Επιτροπή, και στην πράξη πλέον να προβεί σε οικονομικές κυρώσεις για την προστασία των θεμελιωδών εννοιών και αρχών μας. 

Για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ισότητας, της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Δεν γίνεται με Ευρωπαϊκά κονδύλια να χτίζονται απάνθρωπα κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Δεν γίνεται υπουργοί να κάνουν δηλώσεις για εκκρεμείς δίκες διαφθοράς και να προεξοφλούν το αποτέλεσμα ή εισαγγελείς που χειρίζονται υποθέσεις διαφθοράς να διώκονται, δημοσιογράφοι να διώκονται, δημοσιογράφοι να δολοφονούνται σε κράτη-μέλη, και δεν συμβαίνει αυτό μόνο στη Μάλτα. 

Να απαγορεύουν τα υπουργεία την κατάθεση των δημοσίων υπαλλήλων ενώπιον δικαστηρίων, μόνο όταν η αλήθεια είναι σε βάρος της διοίκησής τους. 

Για όλα αυτά και τόσα άλλα Δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιούνται ευρωπαϊκά χρήματα για διακρίσεις,  για αποκλεισμούς, πουθενά, και για κανένα κράτος μέλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί