Και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου θα τηρήσει την συμφωνία για δωρεάν self test μέχρι τις 19 Ιουνίου

“Μας κάνει αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια κυβερνητικών αρμοδίων, και μερικών ΜΜΕ, να απαξιώσουν πλήρως το ότι έχει επιτευχθεί σήμερα, και να καλλιεργήσουν στην κοινή γνώμη. μια εχθρική διάθεση απέναντι σε έναν υγειονομικό κλάδο, ο οποίος είναι ο μόνος που εργάστηκε δωρεάν”

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, με αφορμή τα όσα έχουν ανακοινωθεί για την δωρεάν χορήγηση self test από τα φαρμακεία, θα προχωρήσει στην τήρηση της συμφωνίας μεταξύ Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία προβλέπει ως καταληκτική ημερομηνία για την διάθεση, την 19η Ιουνίου 2021.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Από τις 07 Απριλίου 2021 ξεκίνησε η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία, μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, και οι φαρμακοποιοί μέχρι σήμερα, με την συνδρομή και των φαρμακαποθηκών, έχουν φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία την διανομή πάνω από 25 εκατομμύρια self test, ενώ μέχρι και τις 19 Ιουνίου θα φτάσουν περίπου τα 30 εκατομμύρια τεμάχια.

Μέχρι σήμερα καμία δημόσια δομή, καμία ιδιωτική επιχείρηση, δεν δέχτηκε να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια. Και η επιτυχία της ολοκλήρωσης αυτού του εγχειρήματος, ανήκει αποκλειστικά στους φαρμακοποιούς. Δυστυχώς από μερίδα των ΜΜΕ που σήμερα υιοθετούν επικριτική και προσβλητική στάση απέναντι στους φαρμακοποιούς, επειδή απλά τηρούν τα συμφωνηθέντα, δεν μεταδόθηκε, δεν ακούστηκε, δεν γράφτηκε το παραμικρό επικριτικό σχόλιο για την αδιαφορία άλλων ιδιωτικών επιχειρήσεων να βοηθήσουν.

Που ήταν όλοι αυτοί οι σημερινοί πρόθυμοι, που ήταν όλα αυτά τα διαφορετικά κανάλια διανομής για self test, εδώ και δύο μήνες? Μήπως επειδή η διαδικασία ήταν δωρεάν, απλά δεν τους ενδιέφερε να συμμετάσχουν δεδομένου ότι ενδιαφέρονται μόνο για την κερδοφορία τους, και η κοινωνική προσφορά της δωρεάν διανομής θα επιβάρυνε απλά τα κόστη λειτουργίας τους? Η πρωτοβουλία και οι αποφάσεις ανήκουν στην κυβέρνηση. Οι φαρμακοποιοί μέχρι σήμερα επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάσχεση της πανδημίας.

Μας κάνει αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια κυβερνητικών αρμοδίων, και μερικών ΜΜΕ, να απαξιώσουν πλήρως το ότι έχει επιτευχθεί σήμερα, και να καλλιεργήσουν στην κοινή γνώμη. μια εχθρική διάθεση απέναντι σε έναν υγειονομικό κλάδο, ο οποίος είναι ο μόνος που εργάστηκε δωρεάν. Βρισκόμαστε στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας και των συμπολιτών μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων, τους τελευταίους δύο μήνες και όχι μόνο, κατανόησε πλήρως την τεράστια συμβολή μας, με την διανομή των self test και το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό, που αναλάβαμε επιπλέον της ήδη επιβαρυμένης εργασίας μας που αφορά στην εκτέλεση ιατρικών συνταγών και την παροχή της φαρμακευτικής περίθαλψης. Αναμένουμε να το κατανοήσουν αντίστοιχα και οι κυβερνητικοί αρμόδιοι. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί