Ανείπωτη θλίψη στο Ηράκλειο για τον θάνατο της εθελόντριας, Μαρίας Τζανάκη

  • 451
  •  
  •  
  •  
  •  
    451
    Shares

Την αποχαιρετά το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου

Στο πένθος έχει βυθιστεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ηράκλειο, καθώς έφυγε από τη ζωή η εθελόντρια Μαρία Τζανάκη.

Σε ανάρτησή του το δίκτυο, δημοσιοποιεί την επιστολή της παιδιάτρου, εθελόντριας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ηρακλείου, κ. Πέλλας Μαθιουδάκη, με την οποία την αποχαιρετά.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Ήταν 29 Νοεμβρίου 2011 όταν έφτασε ένα e-mail από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με τίτλο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που με αφορμή την πρωτοφανή κοινωνική κρίση που δημιούργησαν τα μνημόνια καλούσε σε συστράτευση για τη δημιουργία Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το υπέγραφαν δυο φοιτήτριες Ιατρικής και η Μαρία που είχαν συναντηθεί στα κινήματα των πλατειών.Έκτοτε η Μαρία ήταν πάντα εκεί , από τις πρώτες προσπάθειες να πάρει σχήμα το ιατρείο αυτό, στις μαζώξεις που γίνονταν στα γραφεία κάποιων γιατρών ή σε καφετέριες, μέχρι τη δημιουργία του Συλλόγου μας. Κι ήταν πάντα εκεί, κάθε Τετάρτη,… κάθε Τετάρτη, …με το χαμόγελο της, με τον ενθουσιασμό και την πολιτική σκέψη της, που ήταν πιο μπροστά από τους περισσότερους από εμάς.Πέρα όμως από στυλοβάτης του ιατρείου μας, υπήρξε πάντα μια καλή και έμπιστη φίλη. Ένα σημείο συνάντησης, ένα στέκι στην καρδιά της αγοράς ήταν το μικρό μαγαζάκι της Μαρίας…

Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΡΙΑ!!!!

Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί