Τίμησε τη Μάχη της Κρήτης και την Εθνική Αντίσταση ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία εκπροσώπων  αρχών, φορέων αλλά και πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 η εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι, για τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης και της Εθνικής Αντίστασης, τιμώντας παράλληλα τους ήρωες Ναπολέοντα Σουκατζίδη, Αντώνη Γιαμαλάκη, Εμμανουήλ Λαμπράκη και Κώστα Μανουρά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης  απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας, πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας « τιμάει την επέτειο των γεγονότων εκείνων που αποτελούν μια νίκη της απροσμέτρητης λευτεριάς της Κρητικής ψυχής» επισημαίνοντας παράλληλα «τον επικό χαρακτήρα της Μάχης της Κρήτης, η οποία επηρέασε δραστικά την πορεία και εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αξίες της Ελευθερίας, της Ανεξαρτησίας, της Τιμής και της Αξιοπρέπειας, τις οποίες όπως είπε «έχουμε ιερό χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και στις νεότερες γενιές του τόπου μας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης – η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την κοινότητα Αρκαλοχωρίου και με τη συνδιοργάνωση του Δ.Ο.Π.Α.Π. – τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος και κατάθεση στεφάνων σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο  Ηρώο των Πεσόντων της πόλης ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε η φιλόλογος-συγγραφέας Άννα Μανουκάκη-Μεταξάκη. Ακολούθησε απαγγελία ποιήματος από το μαθητή του Γενικού Λυκείου Αρκαλοχωρίου Δημήτρη Μακράκη και παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο από την ομάδα θεάτρου «Δρώντες επί Σκηνής».

Τέλος, σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση μνήμης, οι Βουλευτές Ν. Ηρακλείου κ.κ. Κεγκέρογλου Βασίλης, Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νίκος και Μαμουλάκης Χάρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης        κ. Μπαριτάκης Παύλος, εκπρόσωποι βουλευτών και κομμάτων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της 133 Σμηναρχίας Μάχης και των τοπικών αρχών και φορέων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί