Τα ρίχνουν στις τράπεζες και τα υψηλά επιτόκια για την εκτόξευση του χρέους της ΝΔ – Η αιχμηρή απάντηση Χαρίτση

“Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός πώς ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να μαζέψει τα οικονομικά του κόμματός του μπορεί να κάνει οικονομική πολιτική για τη χώρα”

Σε πανικό βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα πρέπει να απαντήσουν πώς κατάφεραν μέσα σε τέσσερα χρόνια να αυξήσουν το χρέος του κόμματος στις τράπεζες κατά, περίπου, 118 εκατομμύρια ευρώ.

Και ο πανικός ήταν διάχυτος στον βουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ρουσσόπουλο ο οποίος μιλώντας στο OPEN και σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, τα έριξε στις τράπεζες και στα υψηλά επιτόκια για να δικαιολογήσει την εκτόξευση του χρέους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος λες και μιλούσε για κάποιον οικογενειάρχη δανειολήπτη και όχι για τα οικονομικά της ΝΔ, υποστήριξε ότι το χρέος δεν κατεβαίνει γιατί το κόμμα έχει πληρώσει τρεις φορές επάνω σε τόκους και μάλιστα είπε ότι φταίει και το ότι η Αγροτική Τράπεζα που έκλεισε είχε τριπλασιάσει τα επιτόκιά της.

Σφοδρή ήταν η απάντηση του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό αφού έφτασαν να έχουν δανεισμό 343 εκατομμύρια ευρώ με αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων του κόμματος τη στιγμή που εμφανίζουν περισσότερα έσοδα.

Πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός πώς ένας πρωθυπουργός που δεν μπορεί να μαζέψει τα οικονομικά του κόμματός του μπορεί να κάνει οικονομική πολιτική για τη χώρα είπε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει τίποτα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην κρυφτεί εκ νέου, αυτή τη φορά ως κοινός  μπαταχτσής οφειλέτης ο κ. Μητσοτάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει σκωπτικά τα περί τραπεζών και επιτοκίων επισημαίνοντας ότι «αν έχει το θράσος ο κ. Μητσοτάκης, ας πει τον πόνο του σε κάποιον εργαζόμενο ή έμπορο, που έχει χάσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και τώρα ετοιμάζεται να χάσει και το σπίτι του από τον νέο πτωχευτικό νόμο της ΝΔ».

Παράλληλα αναρωτιέται εάν ο πρωθυπουργός «θα έχει την πολιτική αξιοπρέπεια να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη και να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα. Να μην κρυφτεί εκ νέου, αυτή τη φορά ως κοινός  μπαταχτσής οφειλέτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης, που πουλάει δήθεν επιτελική επάρκεια στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας, παρέλαβε τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες στα 216 εκατ. ευρώ και τα έχει εκτοξεύσει στα 342 εκατ. 
Η κυνική ομολογία της ΝΔ ότι κάθε χρόνο οι τόκοι των χρεών της αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ξεπερνώντας πλέον σε ετήσια βάση τα 35 εκατ. ευρώ, αποτελεί παραδοχή ότι δεν θα τα ξεπληρώσει ποτέ παρά μόνο ίσως σε είδος με χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις τους τραπεζίτες, αφού λογιστικά τα χρέη θα διογκώνονται επ’ αόριστον.
 Όσο για την οικονομική ασφυξία από τα «πανωτόκια», αν έχει το θράσος ο κ. Μητσοτάκης, ας πει τον πόνο του σε κάποιον εργαζόμενο ή έμπορο, που έχει χάσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και τώρα ετοιμάζεται να χάσει και το σπίτι του από τον νέο πτωχευτικό νόμο της ΝΔ.
Περιμένουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να έχει την πολιτική αξιοπρέπεια να αναλάβει τη θεσμική του ευθύνη και να έρθει στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτηση του κ. Τσίπρα. Να μην κρυφτεί εκ νέου, αυτή τη φορά ως κοινός  μπαταχτσής οφειλέτης».

Η ΝΔ επιβεβαιώνει πλέον επισήμως με την ανακοίνωσή της, ότι αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 στρατηγικό κακοπληρωτή στη χώρα, αφού συνειδητά συνεχίζει να λειτουργεί δίχως καμία επίπτωση αυγατίζοντας συνεχώς τα χρέη της και φεσώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους, σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους ισχυρισμούς φληναφήματα του κόμματος Μητσοτάκη για το τεράστιο χρέος στις τράπεζες.

Δείτε επίσης: Ερώτηση Τσίπρα στη Βουλή για τον πλήρη εκτροχιασμό των χρεών της ΝΔ προς τις τράπεζες

Γι αυτούς τους κακοπληρωτές δανείων θα βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία;- Δείτε τα χρέη Μητσοτάκη και άλλων γαλάζιων

 Εις υγείαν των κορόιδων: Το δώρο Μητσοτάκη στον εαυτό του, για τα σκανδαλώδη δάνεια του “Κήρυκα”!

Τρομάζει το χρέος της Νέας Δημοκρατίας που διαρκώς αυξάνεται – Χρέος των τραπεζών να πτωχεύσουν τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη

Όταν Ντόρα και Αυγενάκης χαρακτήριζαν τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ “ακραίο φαινόμενο διαπλοκής”! (Video + Photo)

Στους… “πρωταθλητές” των δανείων, με 1,3 εκατ. € οφειλές, μέσα μάλιστα στα μνημόνια, Αυγενάκης – Κεγκέρογλου (έγγραφα)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί