Σκάνδαλο Novartis: Άφαντες οι αποζημιώσεις – Τα δύο ερωτήματα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η Novartis ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα – Σιωπή της κυβέρνησης για την τύχη των αποζημιώσεων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis μετά τη χθεσινή ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά του Ιωάννη Αγγελή, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στις καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η ποινική δίωξη κατέρρευσε την σκευωρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επανέφερε στο προσκήνιο το μεγάλο σκάνδαλο. Σε αυτό το πλαίσιο, εύλογο είναι το ερώτημα που διατυπώνουν οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την τύχη των αποζημιώσεων από τη Novartis στο ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με μία ηχηρή παρέμβαση προς την κυβέρνηση, την κάλεσε να ζητήσει όλα τα στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και να προχωρήσει σε αγωγές. Ωστόσο, σχεδόν μισό χρόνο μετά, η τύχη της υπόθεσης αγνοείται, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σωπά.

Όπως σχολιάζουν ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λυδία Τσοβόλα, «άρχισε να ξηλώνεται το κουβάρι της σκευωρίας που έστησαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, με τους συνεργούς τους εναντίον του Δημ. Παπαγγελόπουλου και δημοσιογράφων.

Οι κατήγοροι και οι συμμέτοχοί τους, μετατρέπονται σε κατηγορούμενους. Γεννιέται όμως το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους. Το ελληνικό δημόσιο έκανε αγωγή κατά της Novartis, διεκδικώντας αποζημίωση ή όχι;».

Oi συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου υπενθυμίζουν ότι «πέρασε περίπου ένας χρόνος από τότε που η Novartis ομολόγησε τις δωροδοκίες στην Ελλάδα για τις οποίες οι ΗΠΑ εισέπραξαν πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Παραστάθηκε το Ελληνικό Δημόσιο για την στήριξη των κατηγοριών στις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις που αφορούν την Novartis, προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, όπως γνωμοδότησε πριν από αρκετούς μήνες η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;

Αναμένει απαντήσεις ο ελληνικός λαός».

Από την πλευρά της η ΝΔ σε μία μάλλον αμήχανη ανακοίνωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σεβόμενη διαχρονικά την αρχή της διάκρισης των εξουσιών δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί