Σε υιοθεσία αδέσποτων ζώων προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου

Η Νεζού και η Πάττυ απέκτησαν νέο σπίτι καθώς από σήμερα και στο εξής θα φροντίζονται με αγάπη από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι Καθαριότητας στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή, οι οποίοι υιοθέτησαν δύο σκυλιά από το Δημοτικό Κυνοκομείο, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Η Νεζού και η Πάττυ απέκτησαν νέο σπίτι καθώς από σήμερα και στο εξής θα φροντίζονται με αγάπη από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 

Το Δημοτικό Κυνοκομείο  φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του 80 ζώα, ενώ εκτιμάται ότι στο Ηράκλειο υπάρχουν περίπου 5.000 αδέσποτα σκυλιά. Το 2019 έγιναν 80 υιοθεσίες, το 2020 100 και το 2021 έως τώρα έχουν υιοθετηθεί 40 σκυλιά.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη συνεχάρη τους εργαζομένους στην Καθαριότητα για την κίνηση τους καλώντας τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Όπως επεσήμανε η κ. Καναβάκη: «Προχωρήσαμε σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και να παροτρύνουμε τους πολίτες να υιοθετούν αδέσποτα από το Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου. Το ζήτημα των αδέσποτων είναι  σοβαρό καθώς ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς και θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με στοχευμένες κινήσεις».
Όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν αδέσποτο ζώο μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2810336122 και 2816008470

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί