«Παρεξήγηση»: Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Μπαλάσκας

Μετά την παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Σε αναδίπλωση των όσων καταλόγισε αρχικά στο θεσμό της δικαιοσύνης προχώρησε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος μετά τη χθεσινή παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ότι «ουδεμία μομφή επιθυμούσα να προσδώσω προς οιονδήποτε και ειδικά προς τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς».

Δείτε επίσης: «Η ανεύθυνη χυδαιότητα έχει όριο»: Στη δικαιοσύνη στέλνει τον Μπαλάσκα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Μεταξύ άλλων ο γνωστός συνδικαλιστής αναφέρει ότι παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του και ότι όλα «είναι μια παρεξήγηση».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο το περασμένο Σάββατο ο Στ. Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega, είχε εξαπολύσει επίθεση στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να υπερασπιστεί την ΕΛ.ΑΣ. για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι «το πρόβλημα δεν είναι η αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά».

Στη συνέχεια, ακολούθησε οργισμένη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία έγινε γνωστό ότι θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της αστυνομίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ανεύθυνη χυδαιότητα». Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα γίνει διοικητική έρευνα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Στ. Μπαλάσκας με την ανάρτησή του προσπάθησε να «τα μαζέψει» λέγοντας ότι δεν ξέρει τίποτα περισσότερο από όσα έχουν δημοσιευτεί για υποθέσεις όπως το «παραδικαστικό», και ότι «ουδεμία μομφή επιθυμούσα να προσδώσω προς οιονδήποτε και ειδικά προς τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς. Εάν οι δηλώσεις μου ή μια μεμονωμένη έκφραση, κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης προφορικής συζήτησης σε τηλεοπτική εκπομπή, ερμηνεύτηκαν ως μομφή ή αποτύπωση δικής μου γνώσης για αξιόποινες πράξεις, τούτο δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στ. Μπαλάσκα:

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι πρόσφατες δηλώσεις μου προκάλεσαν την αντίδραση συνδικαλιστικών οργάνων και φορέων. Προς αποφυγή άσκοπων εντάσεων ή παρεξηγήσεων και έχοντας την πρόθεση να ερμηνεύσω τις δηλώσεις μου ώστε να διαπιστωθεί ότι ουδέν μεμπτό επ’ αυτών δύναται να εξαχθεί ως συμπέρασμα, επιθυμώ να αναφέρω ότι:

Α. Κατά το παρελθόν απασχόλησαν την Ελληνική Δικαιοσύνη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας υποθέσεις που «βαπτίστηκαν» με τον όρο παραδικαστικά κυκλώματα. Σε αυτές τις υποθέσεις που διερευνούνται ή διερευνήθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αναφερόμουν και δεν έχω γνώση για καμία άλλη υπόθεση, πέραν όσων είναι γνωστές στο ευρύ κοινό. Άλλωστε δεν έκανα κανένα σχόλιο που να θίγει πρόσωπα ή θεσμούς.

Β. Δεν έχω στοιχεία για καμία άλλη υπόθεση που να αφορά Δικαστές ή Εισαγγελείς, σε σχέση με «παραδικαστικό κύκλωμα». Αν είχα θα ήμουν ο πρώτος που θα προσέτρεχα στους αρμοδίους φορείς. Αντίθετα η Ελληνική Δικαιοσύνη αποτελεί για εμένα θεσμό κύρους και σέβομαι όλους τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς για το λειτούργημα που επιτελούν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας.

Γ. Οι πρόσφατες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έχουν αποτελέσει μέρος του δημόσιου διαλόγου. Ειδικά το πλαίσιο των ποινών, αλλά και άλλες αλλαγές (π.χ. χρόνος κράτησης – άδειες κρατουμένων κλπ.) , στην αντιμετώπιση διαφόρων αδικημάτων του λεγόμενου «κοινού ποινικού δικαίου» έχουν στηλιτευτεί από διάφορους παράγοντες, πολιτικούς –δικαστές– κοινωνικούς φορείς. Η τοποθέτησή μου δεν είχε καμία άλλη ερμηνεία πέραν αυτού. Εκφράζοντας την προσωπική άποψή μου, αλλά και την άποψη αρκετών Συναδέλφων μου, τοποθετήθηκα επί του θέματος της «ελάφρυνσης» των ποινών και την έκτιση τους, σε διάφορα αδικήματα, γεγονός που είναι γνωστό ότι απασχολεί όλη την κοινωνία. 

Σε κάθε περίπτωση, ουδεμία μομφή επιθυμούσα να προσδώσω προς οιονδήποτε και ειδικά προς τους Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς. Εάν οι δηλώσεις μου ή μια μεμονωμένη έκφραση, κατά την διάρκεια ολιγόλεπτης προφορικής συζήτησης σε τηλεοπτική εκπομπή, ερμηνεύτηκαν ως μομφή ή αποτύπωση δικής μου γνώσης για αξιόποινες πράξεις, τούτο δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Άλλωστε ουδείς δύναται να ερμηνεύσει ή να αποτυπώσει την έννοια εκφράσεων – δηλώσεων καλύτερα από εκείνον που τις έκανε. Φυσικά είμαι στην διάθεση όλων των αρμόδιων Αρχών προς διευκρίνηση των λεγομένων μου, θεωρώντας ότι δεν δύναται να υπάρξει οποιαδήποτε παρερμηνεία των λεγομένων μου, παρά την δικαιολογημένη ευαισθησία. Ελπίζω ότι το θέμα έλαβε έκταση αποκλειστικά λόγω έλλειψης διευκρινήσεων εκ μέρους και ότι με το παρόν θέτω τα ζητήματα με σαφήνεια ώστε να ικανοποιεί όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μου. Φυσικά δεν θεωρώ ότι υπήρχε σκοπιμότητα, αλλά είναι μια παρεξήγηση που επιλύεται με την παρούσα μου. Όπως πολλάκις έχω δηλώσει δημόσια είχα έχω και θα έχω για πάντα απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Παρεξήγηση»: Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Μπαλάσκας”

  1. Δήμος Σθένης

    Έτοιμος να γλείψει τις μύξες και τα σάλια που έφτυσε. Τέτοια παλικαριά ο “ούτε μια στο τρισεκατομμύριο|… Άει σιχτίρ πια με αυτό το …”φασιστικό παραπούλι”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί