Κατόπιν εορτής επιβεβαιώνει το τέλος της δωρεάν διανομής self test στα φαρμακεία ο Σκέρτσος

Έπρεπε πρώτα να το ανακοινώσει ο ΠΦΣ για να θυμηθεί να ενημερώσει τους πολίτες η κυβέρνηση; – Έταξε τη συνέχεια της δωρεάν διάθεσης των self test από άλλα σημεία διανομής, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τίποτα περισσότερο

Έπρεπε να το ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση και να ενημερώσει τους πολίτες για το τέλος της δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία.

Δείτε επίσης: Σταματά η διάθεση των δωρεάν self test στα φαρμακεία

Ακόμη κι έτσι, πάντως, η επιβεβαίωση έρχεται όχι μέσω επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία, αλλά από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ μέσω facebook.

Ο Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του παραδέχεται ότι από 19 Ιουνίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης των self test από τα φαρμακεία.

Υπόσχεται μεν ότι η δωρεάν διάθεση θα συνεχιστεί, αλλά δεν ξεκαθαρίζει με ποιον τρόπο και σε ποια σημεία, παρά περιορίζεται στο να αναφέρει ότι η δωρεάν διανομή για γίνεται από «από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Η ανάρτηση του Α. Σκέρτσου

Προαναγγελία για ψαλίδισμα;

Η ανάρτηση του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζει και ένα άλλο ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς φαίνεται να αφήνει παραθυράκι για ψαλίδισμα στον αριθμό εκείνων που δικαιούνται δωρεάν self test.

Αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου φούντωσε εκ νέου η συζήτηση για «προνόμια» που σκέφτεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Η συζήτηση αυτή έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος προσπάθησε να βάλει χθες φρένο, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα, κατά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να βαφτίσει να προνόμια «διευκολύνσεις» ώστε να αμβλύνει ελαφρώς την βαρύτητα των κινήσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όπως είπε η συζήτηση θα ανοίξει από πλευράς κυβέρνησης από τη στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει και στη χώρα μας όπως θα γίνει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Αναμένω εντός των επόμενων ημερών το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή, το οποίο θα δοθεί και στη δημοσιότητα, έτσι ώστε μετά από έναν πιστεύω σύντομο δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε στις πολιτικές μας γύρω από τα θέματα αυτά», επισήμανε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, η Ματίνα Παγώνη έριξε λίγο περισσότερο φως στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι είναι απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών πως όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους δεν θα χρειάζεται να πραγματοποιούν self test.

Ανακοινώσεις μέσω… φαρμακοποιών

Η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε έπειτα από την έκταση που πήραν από το πρωί οι δηλώσεις του μέλους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θανάση Παπαθανάση, ο οποίος ενημέρωσε μέσω OPEN για την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσει η δωρεάν διάθεση των self test. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, τα φαρμακεία θα διαθέσουν τα τελευταία self test μέχρι τις 19 Ιουνίου ώστε να καλυφθούν οι μαθητές που θα δίνουν πανελλαδικές και θα πρέπει να λάβουν τότε τρία τεστ αυτοδιάγνωσης για την περίοδο των εξετάσεων.  Από εκεί και πέρα, όμως, τα self test θα υπάρχουν στα ράφια ωστόσο θα διατίθενται έναντι αντιτίμου.

Ο κύριος Παπαθανάσης, μιλώντας στο OPEN σημείωσε:«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, πρόκειται για μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας» και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η συμφωνία που υπήρχε ήταν για δύο μήνες και εκπνέει τις συγκεκριμένες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί