Η εκδήλωση – συζήτηση της ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου, το απόγευμα της  Δευτέρας 7-6-2021, στο ανοικτό θέατρο της «Πύλης Βηθλεέμ».

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δραστηριότητας της ΔΑΣ ΟΤΑ ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα. Εισηγήσεις έκαναν ο Σπύρος Κωνσταντάς, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α/ Έφορος Οργανωτικού της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α Πρόεδρος Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Μαρία Αναστασάκη, Ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια και η Ελισάβετ Βασιλάκη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου.

Στην κεντρική εισήγησή του ο Σπύρος Κωνσταντάς αναφέρθηκε στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους, συμβασιούχους, τους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία, αλλά αφορά και στα παιδιά μας.

Στην εισήγησή της η Ελισάβετ Βασιλάκη αναφέρθηκε στη δράση της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δήμο Ηρακλείου, στο ρόλο της δημοτικής αρχής και της συμβιβασμένης πλειοψηφία των συνδικαλιστών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των εργαζομένων. 

Στην εισήγησή της η Μαρία Αναστασάκη αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή, από τα μέτρα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όταν οι εργαζόμενοι θα καλούνται να εργάζονται με ωράρια εξοντωτικά για την υγεία τους, ψυχική και σωματική.

Μετά τις εισηγήσεις και τις ερωτήσεις, ακολούθησε πλούσιος διάλογος και τοποθετήσεις των εργαζομένων που ήταν παρόντες στην Εκδήλωση. Μεταφέρθηκε η πείρα τους από τους χώρους της εργασίας τους.

Τέλος δόθηκε το επόμενο ραντεβού, στην προκηρυγμένη πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη και στην αγωνιστική κινητοποίηση της ίδιας μέρας, στις 10:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί