Τέσσερα νέα μέτρα για τον τουρισμό ανακοίνωσε η Πελώνη

Τι αλλάζει

Τέσσερα νέα μέτρα για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων στις πύλες εισόδου, αλλά και για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η κυρία Πελώνη:

  • Πρώτον, έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα  και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.
  • Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.
  • Και τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες.

Όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι όλο το πακέτο της νέας άρσης των περιορισμών (κυκλοφορία, εκδηλώσεις, μουσική στα μαγαζιά) θα τεθεί επί τάπητος εντός της εβδομάδας στη σύσκεψη των λοιμοξιολόγων. Ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί