«Η ανεύθυνη χυδαιότητα έχει όριο»: Στη δικαιοσύνη στέλνει τον Μπαλάσκα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

“Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους”

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ θα στείλει σήμερα Δευτέρα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απόσπασμα από τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη.

Σε σκληρή απάντηση που εξέδωσε, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπογραμμίζει:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, μιλώντας στο Mega, ο Στ. Μπαλάσκας είχε εξαπολύσει επίθεση στη Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να υπερασπιστεί την ΕΛΑΣ για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα» είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα. «Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Η ανεύθυνη χυδαιότητα έχει όριο»: Στη δικαιοσύνη στέλνει τον Μπαλάσκα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων”

  1. Elefteria

    Είναι τρομερό, αλλά υπήρξαν φίλες που με ζήλεψαν, επειδή έχω ένα παιδί και ένα σύντροφο! Κοπέλες που δεν βγήκαν ποτέ από τη βολή τους, που ποτέ δεν ρίσκαραν. Εγώ ήμουν όμως αυτή που “έφαγα” κατά πρόσωπο το ρατσισμό, το μισογυνισμό, τα αγενή βλέμματα, το περιθώριο…
    Διάβασα ότι ο Μπόρις Τζόνσον παντρεύτηκε βιαστικά τη σύντροφό του, για μη νιώθει αυτή άβολα στο G7… Εγώ όταν μας κάλεσαν για συνέντευξη για την άδεια παραμονής, αναγκάστηκα να υποστώ εξευτελισμό του τύπου “να σε λέμε τώρα σύζυγο ή συντρόφισσα”… Η χυδαιότητα έχει και όρια, αλλά ευτυχώς υπάρχει και η δικαισύνη, το τελευταίο καταφύγιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί