Οδηγήθηκε σε παραίτηση ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου

Η τεταμένη κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο καταγράφει το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ θνησιμότητας (100%) σε ασθενείς με Covid που εισέρχονται σε ΜΕΘ, οδήγησε σε παραίτηση τον διοικητή του νοσοκομείου.

Προηγήθηκε το «τελεσίγραφο» της πολιτικής ηγεσίας που ζητούσε την «κεφαλήν επί πίνακι» του Ανδρέα Τσώλη, σύμφωνα με το efsyn.gr. «Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή» είχε αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του σε υγειονομικές δομές της πόλης των Πατρών.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είχε προαναγγείλει την παύση του διοικητή του νοσοκομείου αν δεν προχωρούσε μέχρι τη Δευτέρα σε παραίτηση ενώ είχε επιρρίψει ευθύνες στον κ. Τσώλη ως «επικεφαλής της μονάδας»

Στις 3 Ιουνίου, ο διοικητής του νοσοκομείου, στον οποίο επιρρίπτουν ευθύνες το υπουργείο και η 6η ΥΠΕ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ «ενημερώνεται κατ’ απαίτησή του και σε πραγματικό χρόνο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων για όλους τους θανάτους λόγω Covid-19», ενώ «υπηρεσιακοί παράγοντες ενημερώνουν καθημερινώς ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες στον ΗΔΙΚΑ. […] Άρα γνώριζε ο ίδιος για τους θανάτους στη ΜΕΘ». Ο ίδιος κάνει λόγο για τα διατυπωμένα προβλήματα υποστελέχωσης της ΜΕΘ σε ιατρικό προσωπικό, τα οποία επίσης γνώριζε η ΥΠΕ.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί