Κρήτη: Από την εκδρομή στο φαράγγι, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Έπεσε κατά την διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι, με αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρσή του

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα 64χρονος Αμερικάνος τουρίστας, ο οποίος έπεσε κατά την διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου, με αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ανάσυρσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του goodnet.gr, ο τουρίστας, μαζί με 9 ακόμα άτομα, είχαν πάει από νωρίς πεζοπορία στο φαράγγι όταν γλίστρησε και έπεσε σε δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια και στη λεκάνη. Το υπόλοιπο γκρουπ ειδοποίησε τις αρχές και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου που βρέθηκε στο σημείο όπου και διαπίστωσε πως είναι απαραίτητη για την ανάσυρσή του επιχείρηση απο την ΕΜΑΚ η οποία και βρέθηκε στο φαράγγι, δίνοντας μάχη για να μεταφέρουν τον τραυματία.
Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη , δεδομένου ότι το σημείο στο οποίο έπεσε ήταν δύσβατο με αποτέλεσμα μετά απο αρκετές ώρες στη 1 τα ξημερώματα ο 64χρονος να ανσυρθεί και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πολλαπλά κατάγματα. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή απο τους γιατρούς ωστόσο ο δρόμος για την αποκατάστασή του θα ειναι δύσκολος αφού θα υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 64χρονος είναι γιατρός – εντατικολόγος στο επάγγελμα ενώ στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός μέσα στην ατυχία του ,αφού ένα ακόμη μέλος του γκρουπ ήταν γιατρός και έτσι γνώριζε τι έπρεπε να γίνει προκειμένου ο 64χρονος να διατηρηθεί σε σταθερή κατάσταση μέχρι να ανασυρθεί και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.
Στο σημείο επιχείρησαν δύο ειδικές ομάδες της ΕΜΑΚ καθώς και άνδρες της Π.Υ Ρεθύμνου, αποτελούμενες απο 22 συνολικά άτομα.
Σε ό,τι αφορά το εν λόγω φαράγγι, πάντως, είναι σημαντικό να υπάρξει μέριμνα, καθώς έχει πολλά δύσβατα σημεία, τα οποία οι μη έμπειροι περιπατητές δε γνωρίζουν. Μάλιστα, είναι τουλάχιστον 15 οι περιπτώσεις της παροχής βοήθειας στο φαράγγι τα τελευταία χρόνια, με τη χθεσινή να είναι η πιο σοβαρή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί