Χρυσό μετάλλιο με δύο ρεκόρ για τον Μ. Στεφανουδάκη στο Ευρωπαϊκό

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης έσπασε το “φράγμα” των 30 μέτρων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο!

Ο Κρητικός ακοντιστής της κατηγορίας F54, έκανε επίδοση 30.74μ., η οποία εκτός από τη νίκη, τον έκανε και κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ, αλλά και του ρεκόρ αγώνων. Μέχρι στιγμής ο Στεφανουδάκης είχε πλησιάσει πολύ κοντά σε μία ανάλογη διάκριση τέσσερις φορές στο παρελθόν, όμως είχε φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση. Ο Στεφανουδάκης έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο Παραολυμπιακά μετάλλια και δείχνει έτοιμος να κυνηγήσει τη διάκριση και στους Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τη νικητήρια βολή του, ο Στεφανουδάκης είχε ακόμα μία πάνω από τα 30 μέτρα, με την 5η βολή του να μετριέται στα 30.24μ.. Στον ίδιο τελικό έλαβε μέρος και ο Αθανάσιος Γεωργιάδης, που κατέλαβε την 6η θέση με βολή στα 21.20μ.

Σε δηλώσεις του ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης του Ρίο αναφέρει:
<<Αισθάνομαι πανευτυχής αφού κατάφερα να σπάσω το φράγμα των 30 μέτρων, και να αυξήσω το ατομικό μου ρεκόρ κατά 1 μέτρο, αγωνιζόμενος ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης. Ήταν ο στόχος μας και πραγματοποιήθηκε. Επόμενος στόχος μια αξιόλογη εμφάνιση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο με μια ακόμη καλύτερη εμφάνιση. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους των εταιριών που βρίσκονται στο πλάι μου, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία, στηρίζουν την προσπάθεια μου, δίνοντας μου την δυνατότητα να κάνω προετοιμασία, να συμμετέχω σε αξιόλογες διοργανώσεις και να πετυχαίνω τους στόχους μου. Ευχαριστώ τους προπονητές μου, Σκαντζάκη Ιπποκράτη και Ιωαννίδη Ιάκωβο, που είναι δίπλα μου σε καθημερινή βάση και με στηρίζουν με κάθε τρόπο με επιμονή και απόλυτη επαγγελματικότητα. >>

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί